Samsung deelt 2 eerste teaservideo's van de Galaxy S23-serie

Samsung deelt 2 eerste teaservideo's van de Galaxy S23-serie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft voor het eerst zelf teaservideo's naar buiten gebracht over de S23-serie, zijn aankomende toptoestellen. Daarin focust het merk op de 200 MP hoofdcamera en de verbeterde nachtfotografie. We bespreken wat we leren van deze teasers.

Samsung Galaxy S23-teaservideo's

De afgelopen weken en maanden zijn al veel geruchten verschenen over de Galaxy S23, de S23 Plus en de S23 Ultra. De twee teaservideo's die Samsung deelt op Chinese sociale media bevatten daarom niet bepaald nieuwe informatie, maar ze bevestigen wel info over de camera's, die eerder is gelekt.

In het eerste filmpje pakt Samsung uit met de hoeveelheid megapixel bij de hoofdcamera van de S23-serie, want we verwachten namelijk een 200 MP camera verwacht voor de Galaxy S23 Ultra. Foto's van hoge resolutie zijn opkomst, zoveel maakt Samsung duidelijk.

Al kunnen we ook stellen dat het tegelijk jammer is dat Samsung in zijn marketing vooral het aantal megapixels van de camera uitlicht, want dat zegt lang niet alles over de kwaliteit van foto's. Inzoomen op het aan het aantal megapixel is een veelgebruikte strategie geworden bij verschillende smartphonemerken. Anderzijds gaat het hier uiteraard om een korte teaser en daarin is het moeilijker om een verhaal te vertellen over sensorgrootte en andere factoren die een rol spelen.

Samsung deelt 2 eerste teaservideo's van de Galaxy S23-serie

Focus op nachtfotografie

In de tweede video bevestigt Samsung een ander gerucht, namelijk over nachtfotografie. Samsung wil de nachtfoto's op zijn telefoons naar een volgend niveau brengen en het woord 'nachtkijker' was ook al gevallen in een eerdere tweet.

In deze video lezen we: "Gemaakt voor het maanlicht. Weinig licht. Er komen prachtige nachtfoto's aan. Binnenkort." En in een verbuiging van het Engelse woord "Sooon" zien we een cameralens opduiken in elke letter 'o'. Samsung wil hiermee duidelijk maken dat op de S23-serie zowel de groothoekcamera als de hoofdcamera en de telecamera een rol spelen bij nachtfotografie. Het is niet zeker of Samsung hiermee verwijst naar de volledige serie of naar de Ultra-variant die telkens de beste cameraopstelling krijgt.

Samsung deelt 2 eerste teaservideo's van de Galaxy S23-serie

Lancering op 1 februari

De Samsung Galaxy S23-serie wordt op 1 februari onthuld tijdens een Galaxy Unpacked-evenement van Samsung. We komen die dag alles te weten over de features en specificaties van het drietal.

Wat denk jij van de teasers die Samsung deelt. Maken ze jou benieuwd naar meer, of had je graag liever andere details in de video's willen zien? Laat het ons weten in de reacties. Lees meer details over de telefoons via de knop 'Meer info' bij de onderstaande telefoons of bekijk de onderstaande artikelen.

De populairste artikelen over de S23-serie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk