Realme GT3 officieel: telefoon met op één na snelste oplader ooit

Realme GT3 officieel: telefoon met op één na snelste oplader ooit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Realme heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zijn nieuwste vlaggenschip aangekondigd. Het gaat om de Realme GT3 en deze telefoon pakt uit met een krachtige 240W snellader.

Realme GT3 is in 9,5 minuut volledig opgeladen

De Realme GT3 is de Europese variant van de Realme GT Neo 5. Beide telefoons gebruiken een 240W snellader en die laadt de 4600 mAh accu volledig op in 9,5 minuten tijd, zo zien we in de video hieronder. Heb je maar 80 seconden de tijd? Dan kan je de accu van de telefoon voor 20 procent opladen, en het percentage staat na 4 minuten al op 50 procent.

Dat is overigens nog niet de snelste tijd voor een snellader. Zojuist kondigde Redmi zijn 300W snellaadtechniek aan en die kan de accu van deze telefoon in 5 minuten volledig opladen. Vooralsnog komt deze telefoon niet op de markt, maar die van Realme wel.

Levensduur van de accu

De 240W oplaadtechnologie van de Realme GT3 is in feite ontwikkeld door OPPO, het moederbedrijf van Realme. OPPO toonde vorig jaar zijn 240W SuperVOOC-snellader al aan het grote publiek. Een belangrijk onderdeel van deze snellader is de Battery Health Engine (BHE). De technologie zorgt ervoor dat de batterij na 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren, een verdubbeling van de huidige industriestandaard van 800 cycli.

Dat is niet onbelangrijk, want in het verleden zijn er al voorbeelden geweest waarbij snellaadtechnologie wel een negatieve impact heeft op de accu van telefoons. Xiaomi kondigde twee jaar geleden al een 200W snellader aan, maar het moest achteraf toegeven dat zijn techniek de levensduur van de accu significant vermindert.

Gerelateerde artikelen

RGB-verlichting

De Realme GT3 krijgt tevens een bijzondere achterzijde met RGB-verlichting. Die licht onder andere op als de accu bijna leeg is, tijdens het gamen en bij inkomende gesprekken. Je kan de kleuren aanpassen.

Overige specificaties

De Realme GT3 heeft een 6,74 inch AMOLED-scherm (2772x1240 pixels) met een 144Hz verversingssnelheid. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. De camera van deze telefoon heeft een 50 megapixel hoofdsensor met optische beeldstabilisatie. Verder is er nog een 8 megapixel groothoeksensor en een 2 megapixel microscoopcamera. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt en er zijn meerdere opslagvarianten om uit te kiezen.

De Realme GT3 komt in de kleuren wit, zwart en paars op de markt voor een adviesprijs vanaf vanaf 649 dollar (611 euro). De Nederlandse/Belgische prijs is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Realme? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Realme GT3 officieel: telefoon met op één na snelste oplader ooit

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk