'Randloze Xiaomi-telefoon kan langs twee kanten uitschuiven'

'Randloze Xiaomi-telefoon kan langs twee kanten uitschuiven'

Xiaomi heeft een nieuw design gepatenteerd van een telefoon die langs weerszijden kan uitschuiven om een tweede scherm of cameramodules te tonen. Het ontwerp bestaat uit drie verschillende varianten, maar we weten niet of zo'n slide-telefoon ook echt in ontwikkeling is.

Xiaomi's uitschuifbare ontwerpen

Uitschuifbare telefoons, ze lijken in de eerste plaats een ding uit het verleden. Bij de opkomst van de eerste Android-telefoons waren er veel toestellen met een uitschuifbaar toetsenbord langs de zijkant, maar al snel zagen we dergelijke modellen steeds meer verdwijnen. TCL was een van de laatste voorvechters van de uitschuifbare smartphones met het BlackBerry-merk, maar ook die Chinese fabrikant gooide de handdoek in de ring.

Toch lijkt het erop dat we weer opnieuw uitschuifbare telefoons mogen verwachten. Twee maanden nadat er meer bekend raakte over een patent van Samsung voor een telefoon die langs zowel de boven- als onderkant kon uitschuiven, blijkt dat ook Xiaomi interesse heeft in zo'n smartphone. Al gaat het dit keer om een toestel dat langs de linker- en rechterkant uitschuift, dat ontdekte LetsGoDigital.

Schuiven langs twee kanten

De telefoon is zelf volledig randloos en je ziet ook geen camera's op de achterkant. Schuif je het achterste deel van het toestel naar rechts, dan ontdek je meteen hoe dat komt, want je vindt een module met cameralenzen aan de voor- en achterkant.

'Randloze Xiaomi-telefoon kan langs twee kanten uitschuiven'

Een telefoon die langs de linker- en rechterzijde uitschuift

Al is er nog meer, want als je de achterzijde naar links schuift dan krijg je een smalle strook die volledig uit schermruimte bestaat. Mogelijk moet die dienen als een soort van 'edge-paneel' waar je handige snelkoppelingen kan plaatsen die je kan gebruiken zonder naar start te gaan, of de ruimte zou ook als een virtueel toetsenbordje kunnen dienen.

Dit ontwerp van Xiaomi bestaat ook nog in twee andere varianten: eentje met alleen het zijscherm en één met enkel de cameramodules aan de rechterzijde.

'Randloze Xiaomi-telefoon kan langs twee kanten uitschuiven'

Dit is een variant die alleen links uitschuift en een extra scherm laat zien

Wanneer komt zo'n telefoon uit?

De grote vraag is natuurlijk of we binnenkort zo'n toestel van Xiaomi zullen zien. Xiaomi heeft in het verleden al gelijkaardige ontwerpen gepatenteerd, maar het is van de Xiaomi Mi Mix 3 geleden dat we nog een uitschuifbaar ontwerp hebben gezien. Wat denk jij van dit opmerkelijke idee? Spreekt het het jou meer aan dan Samsungs patent van een smartphone die boven- en onderaan kan uitschuiven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer