Qualcomm ‘verspreekt’ zich: Galaxy S24 krijgt Snapdragon en Exynos

Qualcomm ‘verspreekt’ zich: Galaxy S24 krijgt Snapdragon en Exynos

Laura Jenny

door Laura Jenny

Terwijl Samsung ons probeert te hypen voor de nieuwe toepassingen die de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 biedt qua fotografie en kunstmatige intelligentie, wordt de kans steeds groter dat we daar in Europa helemaal de vruchten niet van kunnen gaan plukken. Qualcomms CEO heeft tijdens een investeerderscall geïnsinueerd dat er inderdaad een tweedeling komt bij Samsungs nieuwe vlaggenschip. Qualcomm zou verwachten dat het wel een groter marktaandeel bij Samsung heeft in het partnerschap. Maar dus niet alles…

Samsung Galaxy S24

Hieruit maken veel mensen op dat Galaxy S24 ook in een Exynos-versie komt en traditioneel gezien krijgen wij die altijd in Europa. We zijn dus bang dat dat nu ook het geval is. Waarschijnlijk is het zelfs alleen Amerika die de Qualcomm Snapdragon krijgt. Dit is niet helemaal een verrassing: zowel qua geschiedenis als qua lekken die we nu al hebben gezien lijkt alles te sturen naar de verdeling die nu wordt gesuggereerd (via 9to5Google).

Het zou jammer zijn: Samsung heeft heel duidelijk gemaakt dat er allemaal toffe AI- en fotografiedingen aankomen voor de S24 met de Qualcomm-chip, maar we betwijfelen of we op Exynos dan dezelfde features en prestaties mogen verwachten. Dat zal waarschijnlijk pas bevestigd worden in januari, wanneer de aankondiging van de nieuwe S24-line-up wordt verwacht. Eerder vandaag lekte een onthullingsdatum van 18 januari uit, al wordt er hier en daar ook 17 januari gezegd.

Gerelateerde artikelen

Exynos-angst

De reden dat veel Samsung-fans niet staan te springen om de Exynos, is trouwens niet alleen omdat die features dan minder (of helemaal) goed uit de verf zouden komen. Het is ook de problematiek rondom oververhitting waar Galaxy S22 mee kampte, Nu is het niet gezegd dat een nieuwe Exynos-chip die problemen ook zou hebben, maar het feit dat er geen Exynos zat in de S23 spreekt wel dat Samsung een tekentafelsessie nodig had.

We zullen zien hoe dat straks tot uiting komt in de S24. Wat hoop jij ervan?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk