Qualcomm kondigt Snapdragon 636-chip aan

Qualcomm kondigt Snapdragon 636-chip aan

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Snapdragon 6-serie

De 6-series van de Snapdragon-chipsets zijn bedoeld voor de mid-range toestellen. Een paar maanden geleden werden de Snapdragon 630 en 660 aangekondigd. Deze worden nu gebruikt in toestellen als de Moto G5 , Moto X4 en ook de Zenfone 4 van Asus. Na de Snapdragon 630 en 660 kondigt Qualcomm nu de Snapdragon 636 aan.

Snapdragon 636

Voor de echte chipset-fetisjist is deze Snapdragon 636 erg interessant. Het gebruikt de speciale Kyro ARM kernen en wel dezelfde Kyro 620-kernen als in de Snapdragon 660. Deze laatstgenoemde werkte nog met de gebruikelijke ARM Cortex A53 rekenkernen. Qualcomm zegt dat de Snapdragon 40% sneller is dan de Snapdragon 660 door het gebruik van deze Kyro ARM kernen.

Wil je je innerlijke 'nerd' eens even pleasen dan kun je de speclijst op deze pagina teruglezen. Daar kun je onder andere lezen over de eerder genoemde 40% toename in prestaties. Verder lees je over het verbeterde verwerking van foto's, ondersteuning van de Full HD 18:9 schermen. Ook op het gebied van gaming is er een verbetering. De Snapdragon 636 doet het 10% beter dan de Snapdragon 660 wanneer het op gamen aankomt.

Beschikbaarheid

De Snapdragon 636 is gemaakt om de klanten van Qualcomm een alternatief te bieden wanneer ze verder willen na de Snapdragon 620 en Snapdragon 630. Er kan met de Snapdragon 636 van dezelfde modem- en camera-configuraties gewerkt worden waardoor er veel tijd en ontwikkelingskosten worden bespaard.

De Snapdragon 636 zal in november naar de diverse afnemers verscheept worden. Wanneer we de eerste toestellen met deze configuratie gaan zien is nog niet bekend.

Bron: Qualcomm

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk