OSOM OV1 is de nieuwe smartphone gericht op privacy van het Essential-team

OSOM OV1 is de nieuwe smartphone gericht op privacy van het Essential-team

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

We hebben er een nieuwe smartphonefabrikant bij! Met de komst van de OSOM OV1 brengt het merk ‘OSOM’ namelijk hun eerste smartphone op de markt. Het moet volgens het bedrijf een privacyvriendelijk toestel worden.

Afstandsbediening als smartphone?

OSOM is afkomstig uit Canada en is opgericht door oud-medewerkers van het Amerikaanse bedrijf Essential. Deze fabrikant bracht in 2017 een smartphone op de markt met een primeur. Het was namelijk de eerste smartphone met een notch (uitsparing) in het scherm. Essential begon in 2015, maar was helaas geen lang leven beschoren. In 2017 besloot het bedrijf, waarschijnlijk vanwege financiële redenen, om er alweer mee te stoppen.

Gerelateerde artikelen

Dit was eigenlijk best jammer, want het bedrijf was bezig met een opmerkelijk project. Project Gem, zoals het project heette, moest namelijk een smartphone op de markt brengen met een opmerkelijk lang design. Zo lang dat het toestel meer iets weghad van een afstandsbediening. En hiermee viel deze (nooit officieel verschenen) smartphone eigenlijk al meteen in het 'super tof, hartstikke leuk, maar niemand zit er op te wachten' lijstje.

Nieuwe start met een nieuwe telefoon

Het nieuwe bedrijf OSOM gaat echter een ‘normale’ smartphone op de markt brengen. We weten nog niet veel over de smartphone, maar wat we kunnen zien aan de beelden die OSOM plaatste is dat het toestel waarschijnlijk in twee kleuren op de markt gaat komen, wit en zwart. Ook zien we twee camera’s op de achterkant van de telefoon. Vermoedelijk een primaire hoofdcamera en een groothoekcamera. Daarnaast zien we een flitser en een vingerafdrukscanner. De camera’s en flitser zitten overigens in een camera-eiland wat verdacht veel wegheeft van de Fairphone 4.

OSOM OV1 links en de Fairphone 4 rechts

OSOM OV1 links en de Fairphone 4 rechts

Privacy en beschikbaarheid

Om de telefoon beter te beveiligen en je privacy beter te waarborgen heeft de fabrikant speciale software ontwikkeld. In een interview, gehouden met Android Police, zegt een van de oprichters hier het volgende over: “Het (de software) maakt allemaal deel uit van dezelfde strategie om de controle terug te brengen naar klanten’’. Wat er verder mee bedoeld wordt en wat het bedrijf nog meer van plan is, is nog net bekend.

Het toestel moet in de zomer van 2022 gelanceerd worden voor de Amerikaanse en de Canadese markt. Later moet de smartphone ook beschikbaar worden in Europese landen. Of we in Nederland deze smartphone kunnen verwachten is nog niet bekend. OSOM zegt overigens in februari met meer informatie over de OSOM OV1 te komen.

Kijk jij uit naar de komst van deze OSOM OV1 naar Nederland en België? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk