Originele Angry Birds is terug in de Play Store

Originele Angry Birds is terug in de Play Store

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De originele game Angry Birds van Rovio is terug in de Play Store. Dankzij de vele spin-offs en populaire opvolger heb je het misschien gemist, maar die was jaren niet te vinden in de Play Store. Nu brengt Rovio het spel terug op Android (en iOS).

Angry Birds

Angry Birds is een mobiele gamereeks waarin je via een katapult vogels tegen een toren van hout en varkens moet aangooien, met als doel het uitroeien van alle varkens. Het is een grappig spelletje met vrolijke kleuren, een cartooneske stijl en het wist dan ook al in de vrij vroege jaren van smartphones een groot publiek te trekken.

Angry Birds is al bijna tien jaar oud (!) en om dat te vieren heeft Rovio de originele game weer teruggebracht naar de Play Store. In eerste instantie was die er in 2019 uit verdwenen, nadat de studio had gezegd dat het wat moest testen, maar uiteindelijk kwam het spel helemaal niet terug. Tot nu dus.

Geen in-app aankopen

Het spel kost 0,99 euro, maar heeft als voordeel dat het verder niet met in-game aankopen komt. Je betaalt dus één keer een euro en kunt dan zoveel spelen als je wil, zonder dat je power-ups hoeft vrij te kopen. Erg handig voor mensen met kinderen, want bij die doelgroep is het spel met de boze vogels vooral heel populair.

Het gaat om een remaster van het origineel en je vindt het onder de naam Rovio Classics: Angry Birds. Die remaster is vooral omdat het spel nu op een andere engine draait: niet de door Rovio ontwikkelde basis, maar de Unity-engine, die voor veel games wordt gebruikt. Het hoopt hiermee een wat duurzamere omgeving te creëren waarmee het spel nog jaren vooruit kan.

Je hebt er wel een telefoon op Android 6.0 of hoger voor nodig om het gouden, oude Angry Birds te spelen.

Rovio Classics: Angry Birds

Rovio Classics: Angry Birds

Rovio brengt het originele Angry Birds weer terug in de Play Store. Deze remaster is op een andere engine gebouwd en is zonder in-app-aankopen. ..

Ben je Angry Birds-fan? Wat vind je van de keuze van Rovio om het spel niet meer van in-app-aankopen te voorzien? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk