OPPO lanceert ColorOS 13 gebaseerd op Android 13 op 18 augustus

OPPO lanceert ColorOS 13 gebaseerd op Android 13 op 18 augustus

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OPPO komt op 18 augustus met ColorOS 13. De nieuwe versie van hun eigen softwareschil over Android is gebaseerd op Android 13, het nieuwe aankomende besturingssysteem van Google. Wat kunnen we verwachten?

ColorOS 13

In een persbericht laat OPPO weten dat het op 18 augustus zijn nieuwste softwareschil zal presenteren. Hiermee zal ColorOS 13 één van de eerste Android-schillen zijn die gebaseerd is op Android 13, het nieuwe aankomende besturingssysteem van Google. Zusterbedrijf OnePlus was ze overigens wel voor. Dit bedrijf kondigde zijn softwareschil, OxygenOS 13, namelijk een paar dagen geleden al aan.

Gerelateerde artikelen

Android 13

Android 13, of Android Tiramisu, zal volgens de nieuwste geruchten pas in september officieel aangekondigd worden. Het nieuwe besturingssysteem zal verder qua design waarschijnlijk veel weghebben van Android 12. Beide systemen zijn namelijk gebaseerd op 'Material You'. Meer hierover kun je hier lezen én zien.

Wel zou Android 13 een aantal verbeteringen en nieuwe functies krijgen. Zo zouden er nieuwe privacy- en beveiligingsfuncties komen. Ook zouden er meer personalisatiemogelijkheden in Android 13 moeten zitten. Je kunt hier meer lezen over Android 13. Daarbij hebben we ook een artikel geschreven over zeven handige nieuwe features in Android 13.

OPPO lanceert ColorOS 13 gebaseerd op Android 13 op 18 augustus

Terug naar ColorOS

Volgens OPPO werkt het bedrijf samen met Google ''om de best mogelijke ColorOS-ervaring te bieden''. De nieuwe softwareschil moet daarbij vooral een ''beknopte, comfortabele en soepele Android-ervaring'' bieden. Verder meldt het bedrijf dat de nieuwe privacy- en beveiligingsfuncties van Android 13 in het nieuwe ColorOS te vinden zullen zijn. Ook de nieuwe aanpassingsmogelijkheden heeft OPPO geïntegreerd én designelementen van Material You zouden worden meegenomen.

Daarnaast zal ColorOS 13 echter ook een aantal nieuwe slimme functies bevatten. Welke dit precies zijn laat OPPO niet weten, wel zegt het bedrijf er het volgende over: ''de nieuwe functies zijn afgestemd op het leveren van de beste ervaring op grote beeldschermen, het bieden van naadloze interconnectiviteit tussen meerdere apparaten en het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie. Ook wordt er een gloednieuw ontwerp op het OS geïntroduceerd om een beknopte, comfortabele en soepele Android-ervaring te bieden.''

Aankondiging

OPPO zal ColorOS op 18 augustus aankondigen. Dit zal het bedrijf doen via een livestream op YouTube en Twitter. Deze is op die dag te volgen vanaf 13:00 uur.

OPPO lanceert ColorOS 13 gebaseerd op Android 13 op 18 augustus

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk