OPPO werkt aan eigen smartphone-chipset zoals Samsung en Google

OPPO werkt aan eigen smartphone-chipset zoals Samsung en Google

OPPO heeft plannen om een eigen processor voor telefoons uit te brengen, dat blijkt uit gelekte informatie. De bedoeling is dat de chipsets gebruikt worden in smartphones van het bedrijf en mogelijk ook in OnePlus-toestellen. OPPO zal de chipset volledig in eigen huis ontwerpen.

OPPO-chipsets

OPPO werkt aan een eerste chipset voor telefoons, dat blijkt uit informatie van het Chinese ITHome. OPPO loopt daarmee in de schoenen van heel wat concurrenten. OPPO wil alle aspecten die bij het ontwerpen en integreren van zo'n chipset behoort in eigen handen houden. Daarnaast zal het bedrijf gebruik maken van het 6 nm-bakproces van de Taiwanese chipbouwer TSMC. Later gaat het bedrijf ook aan de slag met een moderner 4 nm-proces.

Steeds meer fabrikanten van telefoons lijken zich op het ontwerpen van eigen chipsets te focussen. Samsung maakt al langer zijn Exynos-processors die het ook, aanbiedt aan andere fabrikanten. Verder heeft Huawei zijn Kirin-processors en kwam Google vorig jaar met zijn Tensor-processor die aangepaste functies mogelijk maakte op het vlak van kunstmatige intelligentie. Een chipset die in eigen huis op maat is gemaakt kan dus softwarematig ook voordelen brengen voor OPPO.

Het moet wel gezegd dat het ontwerpen van chips ook niet geheel nieuw is voor het bedrijf. Dit jaar nog bracht het merk zijn eigen neural processing unit (NPU) uit voor de OPPO Find X5-serie: de MariSilicon X. Met die chip is het bedrijf erin geslaagd om de beeldverwerking van zijn telefoons op te krikken, al is er nog steeds ruimte voor verbetering. Dat lees je in de review van de OPPO Find X5 Pro.

Lees ook

OPPO en OnePlus

Als OPPO straks zijn eigen chipsets maakt, dan zou ook partner OnePlus daarvan kunnen profiteren. De twee merken werken sinds vorig jaar nauw samen en dit jaar gaan ze ook gezamenlijk een nieuwe softwareschil uitbrengen. De lancering ervan is wel al uitgesteld en topman Pete Lau benadrukte in maart dat de namen ColorOS en OxygenOS wel behouden blijven. Elk merk zal dus eigen accent leggen. Denk jij dat OPPO en OnePlus straks voordeel kunnen halen uit een eigen chipset? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over OPPO
Lees meer over:
Chipsets OPPO OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties