OnePlus onthult: Nord 2 krijgt MediaTek Dimensity 1200-AI processor

OnePlus onthult: Nord 2 krijgt MediaTek Dimensity 1200-AI processor

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus en MediaTek maken samen bekend dat de Dimensity 1200-AI-chipset een plaatsje krijgt in de aankomende OnePlus Nord 2 5G. De gewone Dimensity 1200 krijgt extra functionaliteiten op het gebeid van kunstmatige intelligentie.

Nord 2 5G en Dimensity 1200-AI

De laatste jaren heeft OnePlus de gewoonte om op voorhand mondjesmaat informatie naar buiten te brengen over zijn telefoons voor ze op de markt verschijnen. Na de lancering van de Nord CE, werd al duidelijk dat de echte opvolger van de originele Nord nog moest komen. OnePlus laat nu een bom vallen en bevestigt dat de Nord 2 5G eraan komt. Hij krijgt de Dimensity 1200-AI-processor, dat ontdekken we in een persbericht. Daarmee bevestigt OnePlus een gerucht dat al sinds maart de ronde doet.

De chipset uit de OnePlus Nord 2 5G is een aangepaste versie van de Dimensity 1200, MediaTek's krachtigste chipset met 5G-modem. Om de nieuwe AI-mogelijkheden van de chipset te benadrukken, hebben OnePlus en MediaTek gekozen voor de naam Dimensity 1200-AI. De OnePlus Nord 2 5G integreert volgens het persbericht de volgende op AI gebaseerde verbeteringen: AI-ondersteunende fotografie, displayverbeteringen voor een betere gebruikerservaring, snellere responstijden voor tijdens het gamen en nog veel meer.

OnePlus onthult: Nord 2 krijgt MediaTek Dimensity 1200-AI processor

AI in fotografie, beeldkwaliteit en games

Wat de verbeteringen op het vlak van fotografie betreft, ontdekken we alvast dat de telefoon 22 verschillende scenario's herkent om vervolgens zo het contrast en de kleurtinten aan te passen. OnePlus noemt het 'AI Photo Enhancement'. Voor video’s maakt de AI Video Enhancement-feature realtime live HDR-effecten mogelijk tijdens het opnemen. De DOL-HDR-technologie verbetert ook verder de kwaliteit en moet meer details voorzien in de schaduwen en highlights van een foto. Het van foto's wordt groter, dat is het verschil tussen de lichte en donkere elementen in een foto.

Gerelateerde artikelen

Naast die cameraverbeteringen gaat de Nord 2 5G ook de weergavekwaliteit van video's in sociale media-apps upscalen naar HD-resolutie. AI Resolution Boost, zo heet de feature. OnePlus verklapt ook alvast dat de telefoon games zak kunnen spelen met een hogere refreshrate, en een beter warmtemanagement moet slim met het energieverbruik omspringen.

Gelekte renders van de smartphone

Gelekte renders van de smartphone

Gelekte specificaties

De Nord 2 5G is alvast gelekt in renders die te zien zijn op de website van de Chinese regulator TENAA en in renders van OnLeaks. Het toetsel krijgt een 6,43 inch scherm zonder afgeronde hoeken. Daarnaast verwachten we een 50 MP-hoofdcamera achterop, een 32 MP-selfiecamera, een 8 MP groothoekcamera en een 4.500 mAh-accu.

Gerelateerde artikelen

Onze review van de nieuwe Nord CE kan je hier alvast lezen. Wat denk jij van de aankomende Nord 2 5G? Ben jij benieuwd naar de prestaties van zijn chipset? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk