‘OnePlus Nord N10 5G-opvolger onderweg, dit is zijn uiterlijk’

‘OnePlus Nord N10 5G-opvolger onderweg, dit is zijn uiterlijk’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus’ Nord-reeks moet het merk toegankelijker maken voor consumenten die liever geen honderden euro's stukslaan op een high-end telefoon. Een opvolger van de Nord N10 5G die in oktober werd gelanceerd voor 350 euro is alvast onderweg, via OnLeaks krijgen wij alvast een eerste blik op het ontwerp van ‘Ebba’.

OnePlus Nord N1 5G

Het Nord-gamma bestaat inmiddels uit een drietal telefoons, de OnePlus Nord, Nord N10 5G en het goedkoopste toestel, de Nord N100. OnePlus wil met deze productreeks de prestaties bieden die de consument van het merk gewend is, zonder daarvoor high-end prijzen te rekenen. OnePlus’ Nord N100 wordt bijvoorbeeld verkocht voor 149 euro en is daarmee het instapmodel. Vlak daarboven is de Nord N10 5G terug te vinden voor 299 euro. Voor dit laatstgenoemde toestel zou OnePlus werken aan een opvolger, zo bleek vorige maand uit een tweet van Max Jambor.

‘OnePlus Nord N10 5G-opvolger onderweg, dit is zijn uiterlijk’

Steve Hemmerstoffer, een vertrouwde geruchtenmaker die bekendstaat als OnLeaks, bevestigt deze geruchten over een Nord N10 5G-opvolger met vier renders van de vermeende OnePlus Ebba. In de CAD-gebaseerde renders van Hemmerstoffer zien we een OnePlus-telefoon met een vlak scherm en een glanzende achterzijde, die vermoedelijk gemaakt is van plastic. Over het scherm weet OnLeaks te melden dat het vermoedelijk een 6,49-inch diagonaal heeft en een hole-punch notch bevat.

3,5 mm-poort blijft behouden

Achterop de OnePlus Nord N10 5G-opvolger, die vermoedelijk verkocht gaat worden als de Nord N1 5G, zien we verder een cameramodule met een drietal sensoren in verticale oriëntatie. Buiten de 3 sensoren, vinden we in de module ook ruimte voor de led-flitser.

Gerelateerde artikelen

Van de achterkant keren wij ons naar de onderzijde van de Nord N1 5G, waar ruimte is voor een usb-c-poort, de luidspreker en een 3,5 mm-audiopoort. Op de zijkanten van de N1 vind je de vingerafdrukscanner (rechts), evenals de powerknop en volumeknoppen (links). OnePlus zou het frame van de Ebba hebben opgetrokken uit metaal, stelt OnLeaks.

Lancering OnePlus Nord N1 5G

Voor het ontwerp van de N10 5G-opvolger lijkt OnePlus conservatief te werk te gaan met. Wellicht dat er bij de Nord N1 meer de nadruk wordt gelegd op de specificaties, maar gezien onze ervaring met de Nord N10 5G is het maar de vraag of een specificatie-upgrade voldoende is om de N1 in het midrangesegment mee te kunnen laten spelen.

‘OnePlus Nord N10 5G-opvolger onderweg, dit is zijn uiterlijk’

Wanneer OnePlus van plan is om de Nord N10-opvolger te introduceren, is onbekend. Gezien de fabrikant op 23 maart de 9-serie introduceert, lijkt het ons onwaarschijnlijk dat er op ‘korte termijn’ wederom een OnePlus-event plaatsvindt. Tegelijkertijd lijkt het ons onwaarschijnlijk dat de Nord N1 5G in oktober gelanceerd wordt, één jaar na de lancering van de Nord N10 5G en N100, gezien de eerste renders inmiddels zijn uitgelekt en de ontwikkeling daarmee in een vergevorderd stadium zit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk