‘Is OnePlus’ Nord 2 een kopie van de Realme X9 Pro? Zo zit het’

‘Is OnePlus’ Nord 2 een kopie van de Realme X9 Pro? Zo zit het’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus wil in 2021 het succes van zijn originele Nord herhalen met de Nord 2. Vermoedelijk wordt de telefoon volgende maand uitgebracht en is het de eerste OnePlus-telefoon met een MediaTek-chipset. Mogelijk heeft dat te maken met een nauwe samenwerking met Realme. De Nord 2 zou namelijk een kopie zijn van Realme’s X9 Pro.

OnePlus Nord 2 of Realme X9 Pro

OnePlus onderging de afgelopen maanden een flinke koerswijziging. Met de Nord-reeks verschoof de focus van het bedrijf van het high-end segment naar de productie van midrange-telefoons. Dat OnePlus is ingestapt in het midrangesegment, heeft mogelijk te maken met de nauwe banden die het bedrijf heeft met zusterfabrikanten OPPO en Realme. Een deel van de OnePlus-telefoons zijn OPPO-telefoons met een andere behuizing. OnePlus’ Nord N100 is onderhuids bijvoorbeeld een OPPO A53 met subtiele wijzigingen aan de cameramodules.

‘Is OnePlus’ Nord 2 een kopie van de Realme X9 Pro? Zo zit het’

OnePlus’ Nord 2 maakt gebruik van hetzelfde recept, dat meldt een geruchtenmaker op het Chinese Weibo. Ditmaal gaat het niet om een toestel van OPPO, maar gebruikt OnePlus de Realme X9 Pro als basis voor de Nord 2. Volgens de geruchtenmaker zijn er twee modellen van de X9 in ontwikkeling – een model met de Qualcomm Snapdragon 870, die eerder via TENNAA naar buiten kwam, en een X9 Pro-model met de MediaTek Dimensity 1200-chipset.

Vlak scherm, onbekend formaat

Arsenal, de geruchtenmaker op Weibo, meldt verder dat de ‘Realme X9 Pro’ die verkocht zal worden als de Nord 2 een vlak scherm heeft in tegenstelling tot het afgeronde 2D-scherm op de reguliere X9 Pro. Het paneel zou verder een 90 Hz-verversingsfrequentie hebben. Een formaat van het scherm op de Nord 2, wordt niet genoemd. Eerder lekte uit dat het scherm van de Nord een 6,43-inch diagonaal zou hebben, maar de X9 Pro van Realme heeft juist een 6,55-inch diagonaal.

Gerelateerde artikelen

Andere specificaties zijn grotendeels gelijk aan elkaar, zoals de 50 MP-hoofdcamera achterop, de 32 MP-selfiecamera, evenals de 4.500 mAh-batterij en de mogelijkheid om deze met 65 watt op te laden. Wel valt er een verschil op te merken bij de groothoekcamera. Op de Realme X9 Pro heeft deze een 16 MP-resolutie, terwijl de Nord 2 naar verwachting een 8 MP-groothoekcamera bevat.

‘Is OnePlus’ Nord 2 een kopie van de Realme X9 Pro? Zo zit het’

Eerder verving OnePlus sensoren van de OPPO A53, om de telefoon vervolgens in zijn eigen gamma in te kunnen zetten. Het behoort dus zeker tot de mogelijkheden dat OnePlus en Realme de toestellen samen hebben ontwikkeld, maar wel enige verschillen in de specificatielijst maken om zo hun eigen doelgroep aan te spreken en het gewenste prijspunt te behalen.

Lancering OnePlus Nord 2

Een laatste detail dat wordt bekendgemaakt in het bericht van Arsenal op Weibo, is dat OnePlus de Nord 2 in juli wil lanceren. Dat ligt in lijn der verwachting, gezien OnePlus de originele Nord eveneens in juli heeft voorgesteld aan het grote publiek. Tegen welke prijs de OnePlus Nord 2 in juli te verwelkomen zal zijn, is nog niet bekend. Vermoedelijk ligt de prijs rond de 400 euro.

Wat vind jij ervan dat OPPO, Realme en OnePlus smartphoneontwerpen met elkaar delen? Zie jij het liefst unieke telefoons, of ben jij er wel content mee als dat een lagere prijs kan betekenen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk