‘OnePlus 9 krijgt een vlak scherm, slechts drie camera’s achterop’

‘OnePlus 9 krijgt een vlak scherm, slechts drie camera’s achterop’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Vlak na de lancering van de OnePlus 8T, krijgen wij ditmaal een eerste blik op het ontwerp van de OnePlus 9 – de eerstvolgende high-end telefoon van OnePlus. Het ontwerp bevat veel overeenkomsten met de 8T, maar biedt achterop een cameramodule die zo uit een Galaxy Note-telefoon lijkt te komen.

OnePlus 9 (Pro)

Het ontwerp van de OnePlus 8T was het eerste signaal van een aanstormende verandering in de designtaal van OnePlus. In plaats van een verticale cameramodule aan de achterzijde, verkiest het bedrijf een conventionele aanpak met een vierkante module linksboven aan de achterkant. Verder was de OnePlus 8T het eerste signaal van het einde van de afgeronde schermen voor OnePlus: op de OnePlus 9 lijkt deze keuze eveneens te zijn doorgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Via 91Mobiles zijn vermeende CAD-renders van de OnePlus 9 (Pro) verschenen. Het ontwerp van de renders toont een vlak scherm aan de voorzijde van het toestel, met linksboven een hole-punch notch. Onderaan het scherm lijkt een minimale kin aanwezig te zijn, met aan de andere zijden van de telefoon zeer kleine randen. Bovenaan het scherm is geen uitsnede te zien voor de luidspreker voor telefoongesprekken: wellicht is de speaker voortaan onder het scherm aanwezig.

Drie camera’s achterop

Achterop de OnePlus 9 zijn drie camerasensoren te vinden in een vierkante cameramodule, die direct uit een Note-toestel van Samsung overgenomen lijkt te zijn. In de module zijn twee grote sensoren aanwezig, met onderop nog een kleine sensor. Het is onbekend of de cameramodule drie camera’s bevat, of dat het derde rondje wordt gebruikt voor laser-autofocus, en er dus ‘slechts’ twee camera’s aanwezig zijn.

‘OnePlus 9 krijgt een vlak scherm, slechts drie camera’s achterop’

Over de specificaties van het high-end toestel zijn vooralsnog weinig details bekend. OnePlus zou de high-end telefoon voorzien van de aanstaande Snapdragon 875-chipset van Qualcomm, die op het 5nm-procedé gebakken wordt, waardoor hij wederom zuiniger en krachtiger is dan de chipsets die op het 7nm-procedé van Qualcomms productiepartner gebakken worden. Het scherm van de OnePlus 9 zou ondersteuning bieden voor 120 Hz-verversingsfrequentie en is ‘iets groter’ dan het 6,65-inch scherm van de OnePlus 8T.

Lancering OnePlus 9

OnePlus moest de lancering van de OnePlus 8 en 8 Pro dit jaar nog uitstellen door het coronavirus en de gevolgen voor de productie in China. Na een vertraagde lancering wil OnePlus de lancering ditmaal vervroegen naar maart, zodat het beter kan concurreren met fabrikanten die eveneens in maart hun toestellen op de markt brengen. Gezien er nog een flinke tijd te gaan is tot de lancering van de OnePlus 9, is het aan te raden om zulke geruchten met een korrel zout te nemen.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij van de OnePlus 9 zoals hij in de CAD-renders wordt weergegeven? Welke details zou jij graag terugzien op het aanstaande high-end toestel van OnePlus? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk