'Nokia N73-telefoon met 200 MP camera van Samsung onderweg'

'Nokia N73-telefoon met 200 MP camera van Samsung onderweg'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia werkt aan een nieuwe smartphone met een 200 MP camera van Samsung. De 'N73', zoals hij gaat heten. Het toestel maakt gebruik van de hoogwaardige ISOCELL HP1-sensor, net als een Motorola-toestel dat recent is gelekt.

Nokia N73 gelekt

Nokia heeft plannen om een telefoon met een 200 MP camera op de markt te brengen, dat blijkt uit geruchten van CNMO. De camera krijgt een plaatsje in de Nokia N73, dat vermoedelijk een aankomend flagship model is of een telefoon uit het hogere middensegment. Verdere specificaties over de smartphone zijn nog niet gelekt.

De ISOCELL HP1-camerasensor werkt met pixel binning-technologie, en combineert kleine individuele pixels tot één. 16 pixels met een grootte van 0.64μm worden zo samengevoegd tot een grotere 2.56μm pixel. Standaard neemt hij foto's met een 12,5 MP resolutie. Afhankelijk van de omstandigheden kan de sensor ook kleinere pixels vormen met 2x2 pixel binning, en in dat geval neemt hij beelden met 50 MP. De sensor zal voornamelijk die omschakeling maken in omstandigheden met goede lichtinval. De sensor kan in een 4K-resolutie beelden nemen aan 120 frames per seconde.

Gerelateerde artikelen

Motorola Frontier

Nokia is niet de enige die met de camerasensor aan de slag gaat, want eerder is gelekt dat de camera dit jaar nog door Motorola wordt gebruikt. Die telefoon zal de Motorola Frontier heten en het is de eerste die met deze hardware moet verschijnen. Het is dan ook niet bekend wanneer de Nokia N73 door het Finse bedrijf HMD Global wordt voorgesteld.

Verwar de naam 'Nokia N73' ook niet met een gelijknamige feature phone die het merk in 2007 uitbracht. laatste premium telefoon van Nokia is de 9 PureView die geen groot verkoopsucces was. Kijk jij uit naar een nieuwe high-end smartphone van het merk? Heb jij vroeger een Nokia gehad? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Nokia? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk