[Update] Nokia 7.2: eerste foto op Twitter verschenen (en ook weer verwijderd)

[Update] Nokia 7.2: eerste foto op Twitter verschenen (en ook weer verwijderd)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

*Update 23-08: Er zijn nieuwe foto's van de Nokia 7.2 in de kleur lichtblauw (cyaan) via Techmesto opgedoken. Deze hebben we aan het artikel toegevoegd.

Nokia 7.2 foto

Een foto van de nog aan te kondigen Nokia 7.2 is door Joachim Kuss op Twitter gedeeld en inmiddels ook weer verwijderd. Kuss werkt bij het bedrijf ZEISS dat verantwoordelijk is voor de lenzen van veel Nokia-telefoons. Gisteren heeft hij de Nokia 7.2 aan een groepje techjournalisten en andere media laten zien. Hij benoemd hier expliciet de Nokia 7.2 en vermeldt ook dat de telefoon in september wordt gelanceerd.

Op de foto is een ronde cameramodule aan de achterkant van het toestel te zien. Dat is opvallend aangezien Nokia meestal kiest voor een horizontale module. Deze vormgeving lijkt dan ook veel op de cirkelvormige camera set-up op veel Motorola-telefoons. Vermoedelijk zal het hier gaan om een standaard lens, een groothoeklens en een lens die scherptediepte kan aanbrengen in een foto. Onder de cameramodule zijn de vingerafdrukscanner en het logo te zien.

Nokia 7.2 foto

De voorkant van de Nokia 7.2 is niet op de foto te zien maar deze zagen we eerder al op renders van hoesjesfabrikanten. Hierop is te zien dat de telefoon een waterdruppel-notch en dunne randen om het scherm krijgt. Deze renders tonen tevens een kleine uitsnede bovenin voor de telefoonspeaker, een speaker aan de onderkant, een 3.5mm-audiopoort en een de USB-C-poort. Daarnaast zal de telefoon vermoedelijk een Qualcomm Snapdragon 660-chipset met maximaal 6 GB RAM krijgen. Andere mogelijk specificaties van de telefoon vind je hier.

Foto van de vermoedelijke Nokia 7.2

Foto van de vermoedelijke Nokia 7.2

Lancering op IFA 2019

Joachim Kuss bevestigt onze vermoedens dat de Nokia 7.2 in september op de IFA in Berlijn wordt aangekondigd. Op 5 september heeft HMD Global namelijk een evenement gepland waar Androidworld uiteraard ook bij aanwezig is. Naar verwachting worden naast de Nokia 7.2 ook de Nokia 5.2 en Nokia 6.2 samen met een feature phone aangekondigd.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk