Nieuwe virtual reality-headset voor Daydream duikt ook op

Nieuwe virtual reality-headset voor Daydream duikt ook op

Google Daydream

Na veel geruchten kondigde Google vorig jaar een nieuw virtual reality-platform aan dat draait op Android. Met Daydream wil het bedrijf de verschillende virtual reality-oplossingen die gebruik maken van een smartphone als display en voor de rekenkracht verenigen.

Met de lancering van de Google Pixel kwam ook de eerste Daydream-headset, de Daydream View, op de markt. Deze kan gebruikt worden met alle toestellen met Daydream-ondersteuning. Daartoe behoren sinds eerder dit jaar ook de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Tijdens Google I/O 2017 liet Google weten samen met Lenovo en HTC te werken aan stand-alone headsets voor Daydream, waarbij geen smartphone gebruikt wordt. Wanneer deze virtual reality-brillen precies verschijnen, is nog niet bekend.

Nieuwe Daydream View

Google zal een nieuwe Daydream View aankondigen, die wel heel veel wegheeft van de oorspronkelijke Daydream View. Net als bij de eerste uitvoering is de headset gemaakt van stof, maar er lijkt voor net een andere structuur gekozen. Wederom wordt er een controller met de headset meegeleverd, die ongewijzigd lijkt ten opzichte van de eerste versie. Volgens de bron zal de nieuwe versie van de Daydream View wel duurder worden dan de oorspronkelijke uitvoering: 99 dollar ten opzichte van 79 dollar voor de originele versie. Of dit betekent dat de bril nieuwe materialen bevat of de controller voorzien is van betere onderdelen, is niet bekend.

Aankondiging

De aankondiging van de nieuwe brillen zal zijn op 4 oktober, tijdens het Made by Google-evenement. Daar zullen we ook een kleinere en goedkopere versie van de Google Home, de Pixel 2, Pixel 2 XL en de Pixelbook zien.

Bron: Droid-Life

Lees meer over:
Google Daydream

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties