'Nieuwe Motorola krijgt wrap-around display en stylus'

'Nieuwe Motorola krijgt wrap-around display en stylus'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een telefoon met een scherm dat de gehele oppervlakte bedekt. Een telefoon met een wrap-around display, oftewel een omhullend scherm. Dit zijn allemaal omschrijvingen van een smartphone waar Motorola aan zou werken.

Motorola met omhullend scherm

Motorola werkt aan een bijzondere telefoon. Dat blijkt uit een onlangs aangevraagd octrooi, dat LetsGoDigital ontdekte. Het octrooi beschrijft een schermtechnologie die een telefoon volledig omhuld. Dat wil zeggen dat het scherm helemaal rondom de behuizing is gewikkeld, waardoor alle vier de zijdes van het apparaat uit schermoppervlak bestaan.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Nieuwe Motorola krijgt wrap-around display en stylus'

Dit concept hebben wel al eens eerder gezien, in 2019, toen Xiaomi zijn Mi Mix Alpha aankondigde. Deze futuristische telefoon bestond uit ontzettend veel technisch hoogstaande snufjes, met onder andere de statusicoontjes en touch-knoppen aan de zijkanten van het gebogen scherm. Ook met onbedoelde aanrakingen was bij de telefoon via kunstmatige intelligentie rekening gehouden. Naast deze fabrikanten, werken Samsung, Huawei, Honor en Oppo ook een zo'n wrap-around scherm.

Overal scherm

Motorola heeft in 2020 een octrooi heeft ingediend bij de USPTO (United States Patent and Trademark Office). Eind vorig jaar is dit octrooi goedgekeurd en in de documentatie is het fabricaceproces in detail te lezen. Er wordt gesproken over "een smartphone waarbij de behuizing volledig omwikkeld is met flexibel scherm." Deze documentatie is ook in Duitsland ingediend om zo wereldwijde bescherming van de gepatenteerde technologie zeker te kunnen stellen.

De Motorola-telefoon bestaat als het ware uit één groot flexibel scherm, omdat de zijkanten er ook door bedekt zijn. Dat betekent dat fysieke knoppen vervangen moeten worden door touch-knoppen, en de usb c-ingang, de microfoon en de simlade aan de boven- en de onderzijde een plekje krijgen. Waar het camera-systeem op dit concept te vinden zal zijn, is nog niet bekend. De Xiaomi Mi Mix kreeg daarvoor een kleine strook op de achterzijde.

'Nieuwe Motorola krijgt wrap-around display en stylus'

Stylus

Een groot schermoppervlakte is zeer geschikt voor bediening met een stylus en de patentdocumentatie spreekt daar ook over. Motorola heeft daar al ervaring mee, getuige de Moto G Pro.

Een omhullend scherm op een telefoon ziet er erg mooi uit, maar is ook zeer gevoelig voor schade. Daarnaast gaat het om nieuwe technologie waarbij sensoren en knoppen op een andere manier werken. Hoe gaat dat in de praktijk? Hoe houdt de accu zich ten opzichte van zo'n groot scherm? Hoe is het gesteld met onbedoelde aanrakingen? Allemaal vragen waar we in de nabije toekomst hopelijk antwoorden op krijgen, of kunnen geven.

Wat denk jij van de deze Motorola-telefoon met wrap-around display? Is een scherm op voor- en achterkant het ideale alternatief voor een reguliere smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk