Netflix viert mijlpaal: meer dan 200 miljoen abonnees

Netflix viert mijlpaal: meer dan 200 miljoen abonnees

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De streamingdienst Netflix heeft een nieuwe mijlpaal behaald. In het vierde kwartaal van 2020 kreeg het bedrijf 8,5 miljoen nieuwe leden, waardoor het aantal abonnees toenam tot meer dan 200 miljoen. Netflix geeft ook details vrij over de populairste films en series.

Netflix groeit naar 200 miljoen abonnees

Netflix heeft zijn gebruikersbestand binnen drie jaar verdubbeld nadat het in het derde kwartaal van 2017 voor het eerst de grens van 100 miljoen overschreed. Het jaar 2020 heeft, mede dankzijn het coronavirus, gezorgd voor een toename van 37 miljoen betalende klanten. Begin 2020 steeg de groei het hardst maar aan het einde kon de streamingdienst ook nog op 8,5 miljoen nieuwe klanten rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volgens gepubliceerde financiële cijfers had de videostreamingservice vorig jaar tevens een omzet van ongeveer 25 miljard dollar en een nettowinst van 2,8 miljard dollar. Voor het huidige eerste kwartaal van 2021 verwacht Netflix een omzet van 7,1 miljard dollar met een beoogde nettowinst van 1,4 miljard dollar.

Volgens The Wall Street Journal Netflix stuurde zijn werknemers champagne en confetti om de mijlpaal thuis te vieren. Een groot feest is uiteraard vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk.

Populairste series en films in 2020

Naast de financiële cijfers, spreekt het bedrijf ook openlijk over de kijkcijfers van de populairste series en films in 2020. Met het vierde seizoen van The Crown wist Netflix meer dan 100 miljoen huishoudens te vermaken. De miniserie The Queen's Gambit met Anya Taylor-Joy wist in zeer korte tijd de grens van 60 miljoen te bereiken. Ook het Amerikaanse kostuumdrama Bridgerton en de Franse televisieserie Lupin bleken een succes.

De sciencefictionfilm The Midnight Sky, die is geproduceerd door George Clooney, zal naar verwachting in de eerste vier weken een bereik van 72 miljoen huishoudens halen. Tel daar goede cijfers bij op voor de vakantiefilms Holidate (68 miljoen) met Emma Robert en The Christmas Chronicles 2 (61 miljoen) met Kurt Russell.

Concurrentie

Netflix heeft ook last van de hevige concurrentie in de streamingmarkt. Het bedrijf heeft onder andere te maken met Disney+ dat onlangs Star heeft gelanceerd. Star is een uitbreiding op het bestaande aanbod met films, series en shows voor volwassenen. In veel landen heeft Netflix zijn prijzen al verhoogd, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De kans is dus relatief groot dat ook Nederland en België eraan zullen moeten geloven.

Netflix veranderde onlangs Netflix Party in Netflix Teleparty. Dat is een dienst waarmee je samen met vrienden of familie een film of serie kijken, zonder dat je bij elkaar in dezelfde ruimte zit.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk