Motorola onthult telefoon met scherm dat naar boven uitrolt

Motorola onthult telefoon met scherm dat naar boven uitrolt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola heeft een concepttelefoon getoond met een oprolbaar scherm. Anders dan bij andere oprolbare telefoons die we al zagen, rolt dit scherm naar boven uit. Dat doet meer denken aan de Motorola Razr, maar dan onder rollables, zoals de toestellen heten.

Motorola rollable

We zien opnieuw een oprolbaar scherm bij een smartphonefabrikanten en dat sinds de LG Rollable, die nooit het daglicht zag, en een concept dat OPPO heeft voorgesteld. Motorola toont op de Lenovo Tech World 2022-conferentie voor het eerst een smartphone met een scherm naar boven uitrolt. Een 5 inch paneel verandert zo in een 6,5 inch scherm, dat weet CNET.

Dit concept is anders dan de telefoons van OPPO en LG die horizontaal uitrollen en het past ook beter bij de visie die Motorola vandaag al heeft met de Razr 2022. Die vouwbare telefoon heeft ook niet het doel om meer schermruimte mogelijk te maken, maar wel om een compactere vorm aan te nemen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Als de telefoon is opgerold, neemt heeft het scherm een heel andere beeldverhouding. Motorola deelt niets over de specificaties van het apparaat en het is ook niet duidelijk of het merk ook binnen afzienbare tijd een rollable telefoon op de markt zal brengen.

Het oprolbare concept van Motorola

Het oprolbare concept van Motorola

Beschikbaarheid

De vraag is of zo'n toestel ook kan worden geproduceerd tegen een prijs die betaalbaar is voor de consument. Zeker als je ziet de prijs van de huidige vouwbare telefoons nog steeds hoog is, waardoor ze een kleinere doelgroep aanspreken.

Wat denk jij van Motorola's oprolbare concepttelefoon? Spreekt dit jou meer aan dan een oprolbare smartphone die zijn scherm uitbreidt tot tabletformaat? Of misschien is zo'n extra groot scherm voor jou wel het belangrijkste voordeel van een rollable telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over rollable-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk