Microsoft Surface Duo ondergaat marteltest, blijft het één geheel?

Microsoft Surface Duo ondergaat marteltest, blijft het één geheel?

Microsoft Surface Duo

Voor een opvouwbaar toestel als de Surface Duo van Microsoft bestaan de nodige vraagtekens als het op bouwkwaliteit aankomt. Niet omdat Microsoft weinig verstand heeft van hardware, maar juist omdat de twee helften van de telefoon extreem dun zijn - 4,8mm om precies te zijn. Verreweg de meeste normale telefoons zijn net zo dik als een dichtgevouwen exemplaar van de Duo (9,9mm).

Dat zal uiteraard zijn uitwerking hebben op de bouwkwaliteit, of de maatregelen die Microsoft heeft moeten nemen voor zijn opklapbare telefoon. Nu het toestel officieel te verkrijgen is in de Verenigde Staten, besloot JerryRigEverything de Microsoft Surface Duo aan te schaffen en zijn marteltesten erop los te laten. Eerder liet Zack Nelson, de persoonlijkheid achter het YouTube-kanaal, zich gaan op onder andere de Samsung Galaxy Note 20 Ultra, de OnePlus 8 Pro en de Motorola Razr.

Zack begint de marteltesten bij de schermen van de Surface Duo, die beschermd zijn met Gorilla Glass 5, waardoor ze op niveau 6 van de ‘Mohs schaal’ krassen beginnen te vertonen. Achterop de Surface Duo vinden we eveneens glas en de zijkanten van de telefoon zijn gemaakt van plastic. Van messen wordt er overgeschakeld naar vuur, waarbij het scherm na 12 seconden zijn pixels uit zal schakelen - de pixels zijn definitief beschadigd door de vlammen.

Gebogen schermen

Voor het pijnlijkste gedeelte schakelen we naar de buigtest die is uitgevoerd op de Surface Duo. Hoewel de telefoon uit de doos komt als een vlakke massa, weet JerryRigEverything de telefoon met zijn handen flink te buigen. Wat opvalt is dat, zelfs nadat het toestel flink wordt verbogen, de Duo in werkende staat blijft. De behuizing van het toestel is wel definitief verbogen. Volgens Zack heeft het scharnier van de telefoon, die van aluminium gemaakt is, de klappen afdoende opgevangen.

Surface Duo JerryRigEverything

Deze marteltesten bewijzen maar weer dat het altijd verstandig is om voorzichtig om te gaan met je telefoon. Zeker budgettelefoons van onder de driehonderd euro - die vaak volledig uit plastic zijn opgetrokken - kunnen snel beschadigd raken.

Over de Surface Duo zal je, mocht je hem kopen, niet al te veel zorgen hoeven maken. Of je hem kan kopen, is een andere vraag. Een woordvoerder van Microsoft bevestigde recent tussen neus en lippen door dat een komst naar de Benelux mogelijk aanstaande is. Officiële bevestiging is er tot op heden echter nog niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties