Meer tekenen dat Google en Fitbit samenwerken aan de Pixel Watch

Meer tekenen dat Google en Fitbit samenwerken aan de Pixel Watch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn Pixel Watch op Google I/O laten zien in een teaser. De smartwatch van Google komt er dus aan, in de herfst van dit jaar, om precies te zijn. Nu duiken er meer details op over de verregaande Fitbit-integratie in de nieuwe Pixel Watch.

Pixel Watch met Fitbit-sausje

Fitbit is sinds vorig jaar in handen is van Google. Google dus de mensen en know-how in huis om een eigen smartwatch te maken. De Google-smartwatch waar we al heel lang op wachten. Verder kan Google die kennis ook inzetten om zijn eigen Wear OS-besturingssysteem voor slimme horloges te optimaliseren op het vlak van de vele sportieve en gezondheidsfuncties die Fitbit met zijn wearables biedt.

Gerelateerde artikelen

Dankzij de nieuwe branding die Fitbit sinds de aankondiging van zijn nieuwste fitnesstracker en smartwatches gebruikt, lijkt een verregaande Fitbit-integratie nu wel heel dichtbij. De nieuwe branding is tot nu toe het duidelijkste beeldmerk van de overname sinds 2021. En dat terwijl we in de herfst, samen met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro, zal worden aangekondigd.

Meer tekenen dat Google en Fitbit samenwerken aan de Pixel Watch

Fitbit liet tevens een paar foto's van de Pixel Watch die ons een beter beeld geven van de Fitbit-integratie op de nog aan te kondigen Wear OS-smartwatch van Google. De tweede en derde foto zijn overduidelijk de klok en de actieve minuten die we kennen van de Fitbit-interface.

Meer tekenen dat Google en Fitbit samenwerken aan de Pixel Watch

Pixel Watch specificaties

Er zijn al veel nieuwe details over de Pixel Watch opgedoken. Zo zou Google onder meer dezelfde sensors - waaronder de hartslagsensor - gebruiken die ook in de Galaxy Watch 4 zitten. Daarnaast zou de Pixel Watch werken met een Exynos 9110-processor met co-processor en de batterij maar tot één dag meegaan op een enkele lading.

De Pixel Watch komt volgens geruchten in een zwarte, gouden en grijze tint en hij krijgt 32 GB opslag, wat opvallend veel is voor een smartwatch. Google zou ook een grote variëteit aan Pixel Watch-bandjes gaan uitbrengen. Iets dat we kennen van Fitbit en Apple.

Google zal dit horloge dus dit najaar aankondigen. Vervolgens zal de Pixel Watch in slechts een aantal landen beschikbaar komen. Of het horloge ook naar Nederland en België komt is nog niet bekend.

Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 is de meest geavanceerde smartwatch voor gezondheid en fitness met nieuwe continue EDA-sensor voor stressdetectie. De Fitbit Sense 2 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Sense 2 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

299,95 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk