LG Velvet: uitrol stabiele Android 11-update gaat van start

LG Velvet: uitrol stabiele Android 11-update gaat van start

LG's smartphonedivisie mag dan wel aan de ‘rand van de afgrond’ staan: de updates voor de bestaande LG-telefoons blijven gewoon uitrollen. Zaterdag is LG begonnen met de uitrol van zijn eerste Android 11 update – vermoedelijk zullen eigenaren van de Velvet in Nederland de update op korte termijn ontvangen.

Android 11 voor LG Velvet

Vlak voor het einde van vorig jaar kondigde LG een bètaversie aan van Android 11 voor de LG Velvet – deze update werd enkel in Zuid-Korea beschikbaar gesteld en was bedoeld om de update met een grotere gebruikersgroep te testen. In de tussentijd bleef het stil, tot het doorgaans betrouwbare PunikaWeb op zaterdag rapporteerde dat de uitrol van de stabiele Android 11-update voor de Velvet van start zou zijn gegaan in Korea. Daarmee rolt LG zijn eerste Android 11-update uit binnen vijf maanden nadat Google Android 11 lanceerde.

LG heeft de update versienummer V20c meegegeven en de update weegt ongeveer 2,3 GB. Het is, zoals voor de meeste updates geldt, verstandig om de installatie via een wifi-netwerk te laten verlopen zodat onverwachte rekeningen van de provider vermeden worden. Met de update krijgen gebruikers uiteraard de belangrijkste functies uit Android 11, evenals het vernieuwde LG UX 10.0 en nieuwste beveiligingspatches van januari 2021. Of de details gelijk blijven bij een Europese uitrol, is nog niet bekend.

Functies voor LG UX 10.0

LG's UX 10.0 bevat alle functies van Android 11, zoals de aangepaste privacyfunctionaliteiten, extra themamogelijkheden, de zogenoemde Bubbles-notificaties en het aangepaste notificatiepaneel. Wil je nog eens alle nieuwe functies van Android 11 nalezen, bekijk dan gerust onze samenvatting van de belangrijkste vernieuwingen. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de functies die wel in Android 11 aanwezig zijn, maar minder aandacht kregen van het brede publiek.

LG Velvet: uitrol stabiele Android 11-update gaat van start

Functies die niet in Android 11 zitten maar wel door LG zijn toegepast, is onder andere een lijst met verwijderde notificaties, de mogelijkheid om de plaats en het formaat van het LG-toetsenbord aan te passen en tot slot voegde LG onder andere een QR-code scanner toe aan zijn camera-applicatie. Vorig jaar pakte LG nog flink uit met LG UX 9.0; met Android 11 pakt LG het iets conservatiever aan.

Uitrol voor LG Velvet

Wanneer de Android 11-update voor de LG Velvet in Nederland en België toe zal komen, is nog niet bekend. LG heeft tot op heden nog geen uitspraken gedaan over het moment waarop de uitrol een overstap maakt naar internationale markten. Uiteraard voorzien wij dit artikel van een update als er berichtgeving is over een uitrol van Android 11 in Europa of binnen de Benelux.

LG Velvet
4300 mAh
6.8 inch - 1080 x 2460 px
128 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Android 11 LG Velvet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties