Lenovo kondigt drie mid-range K6-smartphones aan op IFA

Lenovo kondigt drie mid-range K6-smartphones aan op IFA

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Lenovo K6-serie

De drie K6-smartphones hebben diverse overeenkomsten. Zo zijn ze allen voorzien van een metalen behuizing met vingerafdrukscanner, die overigens wel erg op de Xiaomi Redmi 3-lijn lijkt. Zouden Lenovo en Xiaomi hun toestellen bij dezelfde partij inkopen? Alle drie de K6-telefoons draaien op een Snapdragon 430-chipset met octacore-processor. Ook ondersteunen ze 4G en slikken ze twee simkaarten, maar NFC ontbreekt. Lenovo heeft modellen uitgerust met Android 6.0 Marshmallow en zijn eigen VibeUI. Deze softwareschil wijkt flink af van de kale Android-versie en wordt ook gebruikt op de K5: het eerste Lenovo-toestel dat in Nederland werd uitgebracht.

K6

Zijn opvolger, de K6, heeft qua specificaties in ieder geval een boost gekregen. Zo is er een Full-HD scherm aanwezig met 2GB werkgeheugen en 16GB of 32GB uitbreidbare opslagruimte. De camera's hebben resoluties van 13 en 8 megapixels en er is een 3000 mAh accu onder de motorkap geplaatst.

K6 Power

De Power-versie wordt in twee versies uitgebracht, met respectievelijk 2GB/16GB en 3GB/32GB geheugen. De accu is met 4000 mAh flink groter, en daarom ook de Power-naam. De rest van de specs zijn identiek aan die van de K6.

K6 Note

Voor wie een 5 inch scherm te klein vindt, brengt Lenovo ook de 5,5 inch K6 Note uit. Het display behoudt zijn Full-HD resolutie en alhoewel de naam doet vermoeden dat er een stylus pen o.i.d. wordt meegeleverd, lijkt dit niet het geval. De telefoon heeft 32GB geheugen en - afhankelijk van welk model je kiest - 3GB of 4GB werkgeheugen. Er zijn 16 en 8 megapixel camera's voor foto's en filmpjes.

Beschikbaarheid

Lenovo is schijnbaar nog niet klaar om details over de K6-release te delen. Zo wilde de fabrikant alleen kwijt dat de toestellen volgende maand in India verschijnen, maar prijzen werden niet gedeeld. We verwachten dat één of meerdere telefoons ook naar Nederland komen, want hier werd eerder dit jaar op gehint. Lenovo zei bij de introductie van de K5 namelijk dat er 'later in 2016 modellen in de prijsklasse 200 tot 300 euro uitkomen'. Zou jij er een overwegen?

Via: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk