Je kunt nu Google Meet-calls livestreamen op YouTube

Je kunt nu Google Meet-calls livestreamen op YouTube

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google wil dat organisaties via YouTube hun Google Meet-calls livestreamen. Je kunt het gesprek als kijker zelfs pauzeren, waardoor je dan op een later moment nog verder kijken. Het is dus een livestream die je niet per se verplicht live hoeft af te kijken.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Google Workspace

Het gaat daarbij niet zozeer om gezellige gesprekken die je met je vrienden hebt op Google Meet, maar wel om scholen die via deze weg informatie willen verkondigen of bedrijven die een aankondiging doen. Het is dan ook niet beschikbaar voor iedereen. Je kunt alleen als je een betalend Workspace-gebruiker bent gebruikmaken van de mogelijkheid. Denk aan mensen met Google Workspace Individual, Google Workspace Enterprise Starter en Google One Premium.

Google geeft aan: “Als je een YouTube livestream wilt starten via Meet, moet je van tevoren je YouTube-kanaal hebben goedgekeurd voor livestreaming. Het kan tot 24 uur duren voordat je kanaal is goedgekeurd. Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie over het livestreamen van Google Meet-evenementen.”

Dit kan bekend klinken. Dat komt omdat dit vroeger in Google Hangouts ook mogelijk was onder de naam Hangouts On Air. Echter heeft Google die optie doen verdwijnen toen Hangouts overging in Meet. Nu wordt Meet dus iets beter, want je kunt makkelijker gesprekken livestreamen.

Gerelateerde artikelen

Google Meet op YouTube

Het is helaas wel een optie die wat laat komt. Niet dat we al helemaal van corona af zijn, maar dit had natuurlijk bij uitstek een optie geweest tijdens lockdowns. Nu is het nog steeds handig, maar zal waarschijnlijk minder fanatiek worden gebruikt dan wanneer Google hiermee eerder kwam.

Heb je wel een account dat hiertoe toegang zou moeten hebben, maar zie je de optie nog niet? Dat kan: de uitrol is vanaf 21 juli begonnen, maar bij een groot deel van de accounts wordt de uitrol pas vanaf 25 juli aangepakt, geeft Google aan.

Je kunt nu Google Meet-calls livestreamen op YouTube

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk