Je kunt nu closed captions in- en uitschakelen op de Twitter-app

Je kunt nu closed captions in- en uitschakelen op de Twitter-app

Voor de een is het broodnodig, een ander vindt het irritant: closed captions. Dat is ondertiteling met ietsje meer. Naast wat er gezegd wordt komt er ook aanvullende informatie in beeld. Bijvoorbeeld over welk achtergrondgeluid er te horen is, welke soundtrack of welke andere geluiden er in een filmscène voorkomen. ‘Gelach’, ‘Krassende violen’ en ‘harde voetstappen’ zijn daar voorbeelden van. Twitter heeft ze ook, maar je kunt ze uitschakelen. Dat kan nu bovendien via de app.

Closed Captioning

Closed captioning is vooral handig als je bijvoorbeeld veel omgevingsgeluid hebt, waardoor je het filmpje niet goed met geluid aan kunt kijken (of als je juist in een heel stille omgeving zit zonder oordopjes). Ook is het erg handig voor mensen die doof zijn, om zo toch een beeld te krijgen van hoe een filmpje er op audiogebied voor staat. Het kan dus erg belangrijk zijn om het wel aan te zetten, maar tegelijkertijd is het vaak overbodige informatie als je het geluid al kunt horen. Dan kun je beter kiezen voor gewone ondertiteling of helemaal geen ondertiteling.

Twitter laat je nu ook kiezen, want in de app kun je dit nu in- of uitschakelen. Deze optie wordt nu uitgerold naar alle Android- en iOS-toestellen. Wil je het aanzetten, dan kun je op de CC-knop drukken rechtsboven een video op het social medium, uitschakelen werkt op dezelfde manier. Eerder was dat alleen beschikbaar op het web: je kon toen closed captions niet in- of uitschakelen in de app, want er waren helemaal geen closed captions beschikbaar. Of het was alleen voor telefoons die al op stil stonden.

Volg Androidworld op Instagram!

Twitter

De closed captions verdwijnen trouwens automatisch als je een video groter maakt, omdat daarbij het geluid sowieso aangaat. Is je bij een video op Twitter geen CC beschikbaar? Dan komt dat omdat de video dan niet van deze technologie is voorzien.

Twitter
Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Meer info

Zet jij die closed captions wel eens aan? Waarom ? Laat nu achter bij dit artikel.

Lees meer over:
Apps Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties