ING op Twitter: "We gaan met Google Pay en Garmin Pay-ondersteuning aan de slag"

ING op Twitter: "We gaan met Google Pay en Garmin Pay-ondersteuning aan de slag"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pay, of nu Google Wallet, wordt door de meeste Nederlandse banken ondersteund. ING hoort hier niet bij maar het lijkt er op dat daar nu toch eindelijk verandering in gaat komen.

Update 08-02-2022: We hebben dit artikel bijgewerkt met de reactie van ING Nederland.

Google Pay en Google Wallet

Google Pay is een betaaldienst op Androidtelefoon waarmee je veilig, snel en gemakkelijk aankopen kunt doen in offline winkels en online winkels. je kan met Google Pay dus contactloos betalen via je Android. Met deze betaaldienst hoef je dus geen betaalpas meer mee te nemen. Je houdt eenvoudig de telefoon tegen het pinapparaat.

De betaaldienst is sinds 2020 in Nederland beschikbaar en in 2021 veranderde Google de naam in Google Wallet. De Google Pay-app werd automatisch de Google Wallet-app. Je kan Google Wallet gebruiken als een dienst waar al je betaalpassen, creditcards, klantenkaarten, en digitale tickets in kunt bewaren. Je kan er ook je digitale ID's (rijbewijs), concerttickets, digitale autosleutels en treinkaartjes in kwijt. En je kan er natuurlijk je online aankopen mee doen. Dat kan zowel in apps en op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Gerelateerde artikelen

En ING dan?

Momenteel zijn er een hele reeks banken die Google Wallet ondersteunen zoals ABN AMRO, Bunq, N26, Revolut en de Rabobank voegde Google Pay in 2022 als nieuwe betaalmogelijkheid toe. Grote afwezige is ING. In 2020 gaf deze bank nog aan dat geen plannen hadden om Google Pay aan hun klanten in Nederland aan te bieden: “Onze klanten met een Androidtoestel kunnen met Mobiel Betalen voor Android sinds 2015 eenvoudig met hun telefoon betalen.”

Gerelateerde artikelen

Ondertussen lijkt de bank van richting veranderd te zijn. Androidworld heeft meerdere keren via Twitter gevraagd of de bank al werkt aan ondersteuning voor Google Pay/Google Wallet. Telkens kregen we als reactie dat er geen ondersteuning voor was, maar de bank de ontwikkelingen wel in de gaten hield. Nu lijkt het er toch op dat de ING van koers is veranderd. Sinds januari heeft de bank meerdere malen via Twitter laten weten dat het werkt aan Google Pay-ondersteuning voor zijn klanten. Dat de bank bezig is met ondersteuning van Garmin Pay wordt ook bevestigd.

Aangezien sociale media-accounts soms soms niet de juiste informatie doorgeven, hebben we een woordvoerder van ING om bevestiging gevraagd. Die reactie vind je hieronder. Heeft het Twitter-account van ING het wel bij het juiste eind? Dan kunnen ING-klanten binnenkort ook via Google Pay en Garmin Pay betalen, en dat kan dan ook met hun Google Pixel Watch of Garmin-horloge.

Zoals je weet kijken we natuurlijk altijd naar manieren om bankieren nog makkelijker en sneller te maken voor onze klanten. Google Pay is daar 1 mogelijkheid voor. Alleen op dit moment kan ik je nog geen informatie geven over of en wanneer wij Google Pay beschikbaar zullen maken voor onze klanten. Klanten met een Android toestel kunnen met Mobiel Betalen voor Android eenvoudig met hun telefoon betalen.

Reactie ING Nederland over ondersteuning voor Google Pay

Ben je ING-klant en kijk jij ernaar uit om via Google Pay of Garmin Pay te betalen? Laat het ons weten in de reacties.

ABN AMRO-klanten kunnen in winkels afrekenen met Google Wallet op de Samsung Galaxy Watch 5 

ABN AMRO-klanten kunnen in winkels afrekenen met Google Wallet op de Samsung Galaxy Watch 5 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk