IKEA’s nieuwe Kreativ-app laat je je huis virtueel leegmaken

IKEA’s nieuwe Kreativ-app laat je je huis virtueel leegmaken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Zweedse meubelgigant IKEA heeft een app ontwikkeld om je huis leeg te maken. Kreativ zorgt dat je meubels virtueel uit de ruimte verdwijnen, waarna je er nieuwe meubels virtueel in kunt plaatsen. Ideaal als je je interieur helemaal om wilt gooien.

IKEA Kreativ

Heb je bijvoorbeeld al veel IKEA-meubels en wil je weten hoe het staat als je die anders neerzet, dan kun je de Kreativ-app gebruiken. Maar ook als je op het punt staat om een nieuw meubel aan te schaffen en je wil controleren of dat wel echt goed staat, dan is deze app erg handig.

Iedereen weet dat het een grote uitdaging is om bijvoorbeeld een bank te kopen: is hij toch niet wat te groot, toont hij wel mooi, is hij te hoog of te laag? Het zijn allemaal dingen die je nagenoeg niet kunt inschatten vanuit één blik in de showroom. Soms is zelfs meten niet genoeg om de inschatting te kunnen maken. Zo’n app als Kreativ kan je daarbij helpen.

Gerelateerde artikelen

Magische gum

Het werkt als volgt: je maakt eerst een reeks foto’s van je interieur en daarna gumt Kreativ alles uit. Klinkt bekend: het is precies wat Google Pixel 6 ook kan met zijn magische gum: bepaalde objecten uit een foto verwijderen. De software maakt een inschatting van hoe de achtergrond eruit zal zien en op basis daarvan gumt hij zo een object weg. Kreativ werkt ook zo, dus het kan zijn dat je behangetje er net even anders opkomt, maar daar gaat het uiteindelijk toch niet helemaal om.

Er kleeft nog wel een nadeel aan de app: hij is op dit moment alleen in de Verenigde Staten beschikbaar op iOS en op de computer. Hij schijnt echter snel naar Android te komen. Ergens in de tweede helft van dit jaar of eerste helft van volgend jaar verschijnt Kreativ vervolgens ook in andere landen.

Wat vind jij van zo'n magische gum en zou je de IKEA Kreativ-app ook gaan gebruiken? Laat je reactie achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk