IKEA presenteert kleine, vierkante luchtmonitor genaamd Vindstyrka

IKEA presenteert kleine, vierkante luchtmonitor genaamd Vindstyrka

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

IKEA komt met een nieuwe luchtmonitor om te controleren hoe de kwaliteit van de lucht in je huis ervoor staat. Het kondigde tijdens CES in Las Vegas aan dat Vindstyrka eraan komt. Hiermee kun je de kwaliteit van de lucht meten, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je wat gezondere lucht inademt. Gebruik je net wat deo of bak je een ei zonder de afzuigkap aan te doen, dan zal je merken dat Vindstyrka flink uitslaat naar de rode cijfers. Ongezonde lucht. Tijd om een raam open te zetten en wat frissere lucht binnen te laten komen. In je huis, maar dus ook in je longen.

IKEA Vindstyrka

De luchtkwaliteitsensor (via iCulture) werkt ook met een app, waardoor je in de smarthome-app van IKEA zijn bevindingen kunt zien. Ook als je geen telefoon in de buurt hebt dan heb je inzicht. Dat komt omdat er op dit apparaat een schermpje zit dat aangeeft hoeveel fijnstof er in de lucht is, wat de kamertemperatuur is en hoe het met de luchtkwaliteit is. Je moet er wel zelf actie op ondernemen: VIndstyrka kan niets aan de luchtkwaliteit veranderen, het kan slechts constateren dat de lucht die je inademt beter kan. Je moet dus zelf maatregelen treffen om het te verbeteren, zoals investeren in een luchtreiniger.

Gerelateerde artikelen

Het is niet de eerste luchtkwaliteitmonitor van IKEA: er bestaat namelijk al langer een luchtkwaliteitsensor genaamd Vindriktning. Die is niet zo duur: je koopt hem voor 14,99 euro bij de Zweedse meubelgigant. Waarschijnlijk wordt Vindstyrka een aanzienlijk prijziger apparaat omdat hij smart is. Kijkend naar de concurrentie ben je daar al gauw 40 tot 100 euro aan kwijt. Je moet ook de nieuwe IKEA Dirigera smarthomehub hebben: Tradfri is inmiddels teveel verouderd. Meer weten over deze luchtkwaliteitmonitor, lees dan verder op AWSmart.

IKEA presenteert kleine, vierkante luchtmonitor genaamd Vindstyrka

Gebruik jij thuis een luchtmonitor? Wat doe jij om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk