AW Poll: vijf jaar verplichte updates is ideaal voor telefoons

AW Poll: vijf jaar verplichte updates is ideaal voor telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Duitsland wil smartphonefabrikanten nieuwe regels opleggen omtrent het updatebeleid en de reparatiemogelijkheden van hun telefoons. Zeven jaar lang zouden telefoons updates blijven ontvangen. Wij vroegen

Zeven jaar updates?

Niet alleen in Duitsland is de overheid ervan overtuigd dat smartphonefabrikanten meer verantwoordelijkheid moeten dragen voor de toestellen die ze uitbrengen: ook de Europese Commissie heeft vergelijkbare ideeën met zijn Ecodesign-plannen. Op dit moment werkt Europa nog aan de wetgeving, maar de bedoeling is dat smartphones vijf jaar lang ondersteund worden door fabrikanten. Gedurende die tijd zijn reparaties mogelijk en worden beveiligingsupdates uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Vijf jaar klinkt net iets minder ambitieus dan het Duits voorstel, maar het is in ieder geval beter dan de twee jaar beveiligingsupdates die nu de industriestandaard zijn. Sommige fabrikanten, waaronder Samsung, OPPO, Google en sinds kort ook Xiaomi en OnePlus nemen zelf het initiatief om toestellen langer te ondersteunen. DigitalEurope, een collectief waar Apple, Samsung en Huawei in vertegenwoordigd zijn, verwerpt het voorstel van de EU en wil van drie jaar ondersteuning de nieuwe standaard maken.

AW Poll, de uitslag

In de AW Poll deze week vroegen we jullie mening omtrent het Duitse idee van zeven jaar beveiligingsupdates. 14 procent van de lezers die gestemd hebben, zien dat wel zitten en zijn ook bereid om er een meerprijs voor te betalen. 6 procent van de stemmers vindt het dan weer een slecht idee, uit vrees dat smartphones duurder zullen worden.

De meeste mensen vinden vijf jaar ondersteuning prima

De meeste mensen vinden vijf jaar ondersteuning prima

Toch was een grote meerderheid (63%) van de stemmers eerder te vinden voor het plan van de EU: vijf jaar updates. Vijf jaar moet dus dienen als de gulden middenweg tussen zeven jaar en drie jaar ondersteuning. Met die drie jaar updates, het voorstel van de fabrikanten, was slechts 14 procent van de stemmers het eens.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk