Gratis Samsung-adapter maakt Note 9 compatibel met Gear VR

Gratis Samsung-adapter maakt Note 9 compatibel met Gear VR

Andere afmetingen

De Samsung Galaxy Note 9 heeft net iets andere afmetingen dan de phablet die Samsung vorig jaar presenteerde. Het was de bedoeling dat de Samsung Galaxy Note 8 compatibel zou zijn met Samsungs nieuwe Gear VR-headset die het vorig jaar lanceerde, maar op de tekentafel werd er bij het ontwerpen van de Note 9 geen rekening meer gehouden met de headset.

Als we even de afmetingen erbij nemen dan zien we dat de Note 9 de volgende afmetingen heeft: 161,9 mm bij 76,4 mm bij 8,8 mm. De Note van vorig jaar had echter als afmetingen: 162,5 mm bij 74,8 mm bij 8,6 mm. Het lijken misschien geen wereldschokkende verschillen, maar het is genoeg om niet compatibel te zijn met de Gear VR.

Samsung Galaxy Note 9

Gratis adapter

Samsung kan het natuurlijk niet maken om gebruikers die hun Note 8 voor het model van dit jaar omruilen te straffen doordat hun nieuwe telefoon niet met hun VR-headset zou werken. Het bedrijf neemt daarom maatregelen. Samsung levert een gratis adapter aan elke Note 9 bezitter die erom vraag bij Samsung support. De maatregel is ook bij ons van kracht. Van zodra je de Note 9 in zijn bijbehorende adapter plaatst, werkt hij zonder problemen met je VR-headset.

Al blijkt de aankondiging van Samsung voor sommigen al te laat te komen, want gebruikers die het probleem al hadden ontdekt, hebben zelf al permanente aanpassingen gemaakt aan hun Gear VR-headset, dat meldt Sammobile. Via een schuurpapiertje bewerkten ze bijvoorbeeld de hoekjes van hun Gear VR.

Beschikbaarheid

Je kan om een gratis Note 9-adapter voor je Gear VR vragen bij Samsungs supportdienst. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier. De levering van een Gear VR-adapter zou volgens Samsung tot twee weken kunnen duren. Voor volgend jaar staat er volgens geruchten mogelijk wel een nieuwe VR-headset op het programma die dan geleverd zou worden met de nieuwe Note die dan tien kaarsjes uitblaast.

Samsung Gear VR controller

Via: Sammobile

Bedankt voor de tip, Henk!

Samsung Galaxy Note 9
4000 mAh
6.4 inch - 1440 x 2960 px
128/512 GB
Samsung Exynos 9810

Meer info

Samsung Galaxy Note 9
4000 mAh
6.4 inch - 1440 x 2960 px
128/512 GB
Samsung Exynos 9810

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties