'Google zoekbalk op startscherm wordt veel slimmer in Android 13'

'Google zoekbalk op startscherm wordt veel slimmer in Android 13'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een verbeterde versie van zijn zoekbalk in de Pixel Launcher. In Android 13 toont de zoekbalk ook zoeksuggesties, widgets en screenshots die je hebt gemaakt in Google Foto's. Het is niet duidelijk of dit een exclusieve Pixel-functie wordt of één die op alle telefoons is gericht.

Google-zoekbalk

In de Pixel Launcher op Googles Pixel-telefoons krijgt de zoekbalk traditioneel een belangrijke plaats onderaan het startscherm. Die zoekbalk gaat straks slimmer worden met de komst van Android 13, dat heeft Mishaal Rahman van het nieuwsblog Esper ontdekt in de code van de developer preview.

Straks toont de zoekbalk ook relevante zoeksuggesties in real-time wanneer je typt, precies zoals dat ook in de browser werkt. Daarnaast krijg je in de resultaten ook screenshots te zien uit Google Foto's, zodat je snel belangrijke informatie zoals documenten of facturen terugvindt. Als laatste verschijnen ook widgets in de zoekresultaten en je kan die zo meteen aan het startscherm toevoegen.

- Lees verder onder de tweet -

Exclusief voor Pixels?

De verbeteringen voor de zoekbalk van Google zijn al langer in ontwikkeling, maar ze zijn nog niet live in de laatste developer preview van Android 13. Google kan ze wel activeren in toekomstige updates van zijn nieuwe Android versie, zoals in de aankomende bètaversies die vanaf volgende maand worden verwacht.

Een belangrijke vraag blijft wie zal kunnen profiteren van de verbeterde zoekbalk. Op dit moment lijkt de functie enkel deel uit te maken van de Pixel Launcher, maar mogelijk rolt Google de verbeteringen ook uit naar zijn zoekwidget die op alle Android-telefoons beschikbaar is.

Meer nieuws over Android 13

In relatief korte tijd is er veel nieuws over Android 13 gelekt. Google optimaliseert de Android-interface opmerkelijk genoeg voor desktop en tegelijk gaan screensavers er beter uitzien. Android 13 ook minder agressief waarschuwen voor apps die op de achtergrond energie verbruiken. Al deze nieuwigheden zijn ontdekt sinds het verschijnen van de tweede developer preview.

Gebruik jij de zoekbalk van Google op je Pixel of via de widget op een andere telefoon? En wat denk jij van de nieuwigheden in Android 13? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Pixel Launcher

Pixel Launcher

De exclusieve Pixel Launcher is onder andere op Pixel- en Android One-apparaten te vinden. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk