Google TV-gebruikers melden dat HBO Max is verdwenen

Google TV-gebruikers melden dat HBO Max is verdwenen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De HBO Max-app is op mysterieuze wijze verdwenen uit het televisiebesturingssysteem Google TV. Het is nu al een paar dagen gaande en diverse Google TV-gebruikers melden dat ze de paarse streamingdienst missen in hun keuzemenu.

HBO Max

Het is de vraag of het een foutje is of dat het bewust is. Het kan natuurlijk te maken hebben met HBO Max en Discovery+ die samengaan. Hoewel we HBO Max nog niet eens een jaar in Nederland hebben, komt uit de fusie van Warner Bros. en Discovery een nieuwe streamingdienst voort die waarschijnlijk Max gaat heten. Het idee was dat die in de zomer van 2023 zou verschijnen, waarna HBO Max en Discovery+ zouden verdwijnen, maar Warner Bros heeft vorig jaar al aangegeven dat de samenvoeging van de bedrijven zo lekker gaat, dat die nieuwe streamingdienst waarschijnlijk eerder in 2023 zou komen.

Gerelateerde artikelen

Toch is het wat gek om een app dan compleet te laten verdwijnen. Immers betalen mensen voor HBO Max en wil je dat gewoon elke dag kunnen streamen. Het geldt helaas ook niet alleen voor Google TV, maar ook voor Chromecast en de mobiele app van Google TV. Erg vervelend, omdat vorige week net het nieuwe The Last of Us is verschenen, een op videogames gebaseerde serie die enorm hoge ogen gooit. Morgen verschijnt de tweede aflevering in Nederland maar het is dus niet zo makkelijk om die te kijken, nu de app is verdwenen op Google TV.

Google TV

Het wordt nog iets gekker, want HBO Max is nog wel te vinden in de account-instellingen als een dienst die je met je Google TV kunt koppelen. Daardoor lijkt het er toch sterk op dat het om een fout gaat dat HBO Max zich heeft verstopt. Aan de andere kant is Netflix ook een tijdje bewust van Google TV afgeweest toen het besturingssysteem net werd gelanceerd. Je kunt Netflix niet meer vinden in de Google TV-zoekresultaten.

We wachten het af, al hopen we natuurlijk vooral dat de streamingdienst snel weer oppopt. Heb jij er ook last van?

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

HBO Max: Kijk films en TV

HBO Max: Kijk films en TV

Wat is HBO Max? HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst en biedt onder andere content van HBO, Cartoon Network, DC en Warner Bros. De streamingdienst heeft te ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk