Stadia Pro is vanaf nu voor iedereen gratis uit te proberen

Stadia Pro is vanaf nu voor iedereen gratis uit te proberen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Stadia Pro gratis proberen

Google heeft zojuist bekendgemaakt dat Stadia Pro vanaf nu gratis door iedereen uitgeprobeerd kan worden. Wie zich aanmeldt, kan twee maanden lang 9 games spelen. Onder deze 9 games bevinden zich GRID en Destiny 2: The Collection en Thumper.

Daarnaast kun je ook zelf games kopen op Stadia. Na de testperiode van twee maanden kun je de zelf gekochte games gewoon blijven spelen, zonder abonnement. Voor bestaande Stadia Pro-gebruikers is er ook goed nieuws: die betalen de komende twee maanden geen abonnementskosten.

Beelden van Stadia

Stadia Pro aanmelden

Je kunt vanaf nu Stadia Pro uitproberen in 14 landen, waaronder Nederland. Het kan zijn dat dit niet voor iedereen direct zichtbaar is, omdat het in de komende 48 uur wordt uitgerold. Het werkt als volgt:

- Meld je aan op stadia.com

- Download de Stadia-app via de knop onder dit artikel

- Speel in een Chrome-browser op je computer (met toetsenbord/muis of een ondersteunde controller) of op één van de ondersteunde Android-apparaten

Hier vind je een lijst met alle telefoons waarmee je via de Stadia-app en een Stadia-abonnement, games op kunt spelen. In dit artikel vind je een uitgebreid stappenplan waarin je erachter komt hoe je Stadia-games op je telefoon kunt spelen.

Beelden van Stadia

Google Stadia 

De cloud-gamingdienst van Google komt in meerdere smaken, Stadia Founder's Edition, Stadia Premiere Edition, Stadia Pro en Stadia Base. Het eerste abonnement was Stadia's pre-order-pakket (inclusief controller, Chromecast Ultra en het Pro-abonnement voor drie maanden voor 129 euro) en is nu uitverkocht.

> Alles over Google Stadia

Het Stadia Premiere Edition-pakket is de vervanger van Founder's Edition en komt ook met een Stadia Controller, een Chromecast Ultra en drie maanden Stadia Pro voor 129 euro. Wel ontbreken er in dit pakket een aantal belangrijke voordelen die de Founder's Edition wel had. Stadia Pro (onderdeel van de Founder's Edition) kost maandelijks 9,99 euro waarbij je maandelijks twee gratis games krijgt en Base is de gratis variant die binnenkort wordt aangekondigd. Er is ook nog een Stadia Buddy Pass waarmee je een vriend toegang geven tot Stadia.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk