Google Play Instant: apps en games proberen zonder installatie

Google Play Instant: apps en games proberen zonder installatie

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Instant games met Google Play Instant

Aan het begin van een bijeenkomst van games developers heeft Google aangekondigd dat instant apps worden uitgebreid met de komst van instant games.

Instant apps geven de gebruiker de mogelijkheid een (deel van) een app te gebruiken zonder deze te installeren. Een voorbeeld van een instant app op Android kan een zoekopdracht in Google zijn naar een spijkerbroek. Wanneer je dan een zoekresultaat tegenkomt van een mooie jeans in een shop die een app heeft, kun je direct de spijkerbroek in de niet-geïnstalleerde app bekijken, deze aanschaffen en de app weer afsluiten, zonder dat deze daadwerkelijk op je smartphone te vinden is.

Het gebruik van instant apps en games via de Google Play Store heet Google Play Instant en wordt vanaf nu beschikbaar. Vooralsnog gaat het om een gesloten bèta en kunnen (games)ontwikkelaars zich nog niet aanmelden om hun app of game beschikbaar te stellen als instant app via Google Play Instant.

Zo werkt het

Het is nu mogelijk om een game te proberen zonder hem te installeren. Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, staat er bij games die hiervoor geschikt zijn naast de installeren- knop een 'try now' (probeer nu)-knop die de gebruiker de app laat uitproberen zonder dat er iets geïnstalleerd wordt op zijn toestel.

Voorheen waren instant apps alleen te gebruiken via de zoekresultaten van Google. De eerste lading games die als instant app beschikbaar zullen zijn, zijn in de Play Store te vinden. Het gaat onder andere om de populaire game Clash Royale; een volledige lijst is hier te vinden.

Beschikbaarheid

Momenteel zijn de volgende games geschikt voor Google Play Instant; Clash Royale, Words with Friends 2, Solitaire, Final Fantasy XV: A New Empire, Bubble with 3 Saga, Mighty Battles. In mijn Google Play Store was op het moment van schrijven de functie nog niet actief.

Bron: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk