'Google Pixel 6-pijzen zijn gelekt: te koop vanaf 649 euro'

'Google Pixel 6-pijzen zijn gelekt: te koop vanaf 649 euro'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We weten meer over de kostprijs van de Pixel 6-reeks. De gewone Pixel 6 zal voor 649 euro te zijn, terwijl je 899 euro zal betalen voor de Pixel 6 Pro. Gezien de specificaties die al over beide toestellen bekend zijn, lijken die prijzen niet onaardig.

Google Pixel 6-prijzen

Google heeft de voorbije maanden zelf al best veel informatie naar buiten gebracht over zijn aankomende toptoestellen: de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. En als je de informatie samenbrengt met de vele lekken, dan kan je stellen dat we al veel weten over de vlaggenschepen. Youtuber Brandon Lee van This is Tech Today doet er nog een schepje bovenop en onthult de prijzen.

Je zal de Pixel 6 kunnen kopen voor 649 euro en voor de Google Pixel 6 Pro leg je 899 euro neer. Het zijn in één klap de Europese prijzen, geen omgerekende bedragen. Lee wist ze naar eigen zeggen te verkrijgen van een bron die werkt voor een Europese telecomprovider. De toestellen stonden in een lijst onder de codenamen die Google gebruikt. Dat is 'Oriole' voor de Pixel 6 en 'Raven' voor de Pixel 6 Pro.

'Google Pixel 6-pijzen zijn gelekt: te koop vanaf 649 euro'

Prijsverschil

Maar waarom is het prijsverschil tussen de gewone Pixel 6 en de Pro-versie zo groot? Dat komt omdat het toptoestel met een aantal extra's komt die hem automatisch duurder maken. Hij krijgt om te beginnen een groter 6,71 inch AMOLED-scherm dat gebogen randen heeft en komt met een 120 Hz verversingssnelheid, en een hogere resolutie. De smartphone krijgt op de achterkant ook een extra cameralens, namelijk een periscoopcamera voor een groter zoombereik. De telefoon ondersteunt ook ultra-wideband-netwerken, en daarmee kan hij onder meer in theorie gebruikt worden als digitale autosleutel.

Youtuber Brandon Lee was vorige week ook de eerste die hands-on-beelden van de Pro-versie heeft verspreid. Daarnaast weten we dat Google eindelijk meer aandacht besteed aan snelladen. Volgens de laatste geruchten mogen we beide telefoons op 19 oktober verwachten. Wat denk jij over de gelekte prijzen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk