Google Pixel 6 krijgt krachtige oplader voor snelladen

Google Pixel 6 krijgt krachtige oplader voor snelladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Googles Pixel 6-reeks krijgt een flinke upgrade als het om snelladen gaat. De toestellen ondersteunen een oplader met een hoger vermogen van 33 watt, vergeleken met de 18 watt wat de Pixel 5. Alleen komt die oplader bij de telefoons niet in de doos.

Google Pixel 6 en snelladen

Google brengt al enige tijd zelf informatie naar buiten over de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro, zijn aankomende toptoestellen. We kregen al informatie over de periscoopcamera en de eigen Tensor-chipset die Google in de telefoon gebruikt, maar dit keer is er betrouwbare informatie gelekt zonder dat het van één van Googles teasers komt.

Google stelt straks verbeterde prestaties met opladen voor. XDA Developers ontdekte dat de telefoon gecertificeerd is in Taiwan, en daarmee krijgen we alvast informatie over de oplaadcapaciteiten van de Pixel 6-reeks. Het apparaten kan snelladen met een spanning van 11 volt en een stroomsterkte van 3 ampère. Als je dan de rekensom maakt, weet je dat het vermogen bij het opladen 33 watt bedraagt.

Pixel 6-renders die Google alvast deelde op sociale media 

Pixel 6-renders die Google alvast deelde op sociale media 

Met zo'n snellaadprestaties kan de telefoon efficiënter opladen dan de Galaxy S21 Ultra van Samsung, en het is zeker een grote stap ten opzichte van de 18 watt snellader die de telefoons sinds de Pixel 3 hebben. Dat is Googles vlaggenschip uit 2018. Toch blijft de telefoon wel wat achter vergeleken met sommige andere toptoestellen zoals de OnePlus 9-reeks en de Find X3-reeks van OPPO, die elk een 65 watt snellader hebben. Weet ook dat de Pixel 6-smartphones geen oplader in de doos krijgen, dat was al eerder bekend.

Grote accu

Nu de specificaties rond snelladen bekend zijn, zal je vast ook willen weten hoe groot de accu is. Volgens eerder gelekte informatie - info die Google niet bevestigd heeft - komt de Pixel 6 Pro met een 5.000 mAh accu en de kleinere Pixel 6 heeft een 4614 mAh accu. Je kan hier alles ontdekken over de specificaties die al bekend zijn. We zullen vermoedelijk tot 19 oktober moeten wachten, alvorens we het totaalplaatje te zien krijgen, want dan gaat Google zijn vlaggenschepen voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Pixel 6-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk