Google Pixel 6 kan onscherpe gezichten van bewegende mensen scherpstellen

Google Pixel 6 kan onscherpe gezichten van bewegende mensen scherpstellen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De camera op de Google Pixel 6 kan op magische wijze de gezichten van bewegende mensen scherpstellen. Dat gebeurt met behulp van Googles eigen Tensor-chipset en kunstmatige intelligentie.

Tensor Processing Unit

Verschillende Amerikaanse websites hebben al een demo van Google gehad van de gisteren aangekondigde Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Daarin werden onder andere de mogelijkheden van de mobiele versie van Googles Tensor Processing Unit (TPU) uiteengezet. Dit onderdeel van Googles zelfontworpen Tensor-chipset kan met behulp van machinelearning foto's gemaakt met de Pixel 6 op verschillende vlakken verbeteren. De Pixel-telefoons staan al jaren bekend om hun uitstekende camera's. Toch heeft de concurrentie de Pixels van Google op verschillende gebieden ingehaald, en dat komt omdat Google weinig vernieuwingen aan de camera's heeft toegevoegd.

Tensor-chipset  

Tensor-chipset  

Wazige peuter scherpstellen

De Pixel 6-serie moet hier verandering in gaan brengen en dat gaat volgens Google gebeuren met de TPU en machinelearning. Naast verbeteringen op het gebied van foto's, liet Google nog een demo zien. Daarin was een wazige foto van een peuter te zien en deze foto was wazig omdat het kind bewoog. Een tweede versie van de foto werd bewerkt door de TPU van Tensor en het gezicht van het kind was hierna een stuk scherper.

Gerelateerde artikelen

Het gaat hier niet om een deepfake maar om een samenwerking tussen hardware en software. Wat de Pixel 6 doet, is het maken van een aantal foto's met de hoofdcamera en deze combineren tot een enkele HDR-afbeelding. De Pixel 6 heeft nu ook een groothoeklens en deze helpt bij het snel vastleggen van meer details in de foto. Vervolgens herkent de TPU dat er een gezicht is gefotografeerd en combineert vervolgens het beeld van de groothoeklens met de rest.

Dit algoritme voegt dus beelden met een langere en een kortere belichting samen tot één. Daarnaast zorgt machinelearning ervoor dat er een gezicht herkend wordt en dat de focus op dat gezicht behouden blijft als de fotograaf een onvaste hand heeft.

Dit alles klinkt erg indrukwekkend, ondanks dat we de beelden ervan hebben gezien. Het wachten is op de lancering van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro in de winkels en zoals het er nu naar uitziet, zullen ze alleen in deze landen verkrijgbaar zijn.

Hopelijk werkt de functie ook met dieren want stilzitten is niet altijd hun beste eigenschap

Hopelijk werkt de functie ook met dieren want stilzitten is niet altijd hun beste eigenschap

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk