Google Pixel 6 belt mensen willekeurig: Google werkt aan een fix

Google Pixel 6 belt mensen willekeurig: Google werkt aan een fix

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gaan gepaard met een ongemakkelijk probleem. De telefoons bellen willekeurig mensen uit je contactpersonenlijst. Google is op de hoogte en werkt aan een fix, maar er zijn ook andere manieren om het probleem in ieder geval voor nu te omzeilen.

Mensen met de letter J

Het probleem is dat enerzijds de Google Assistent wordt geactiveerd (uit zichzelf), vervolgens denkt die assistent, ook als er niets wordt gezegd dat er een contactpersoon gebeld moet worden. Het schijnt vooral te gaan om mensen wiens naam met de letter J begint. De eerste workaround is dus om alle Jaspers, Jalissa’s en Jannen in je telefoon een andere naam te geven.

Aan de andere kant is het niet altijd iemand waarvan de naam met een J begint, dus er is nog een andere mogelijkheid. Zorg dat de activatie van de Google Assistent is uitgeschakeld, vooral als de telefoon op slot is. Hierdoor krijg je alleen van dit soort ongewenste telefoontjes als je je telefoon waarschijnlijk toch al bij de hand hebt. Ook niet ideaal, maar hopelijk ben je dan wel bewust dat er iemand aan de lijn hangt.

Google Pixel 6

Het uitschakelen van de Google Assistent is waarschijnlijk de beste manier om de spooktelefoontjes op te lossen, maar uiteraard wordt er door Pixel 6(Pro)-bezitters reikhalzend uitgekeken naar een duurzamere oplossing van Google. Wanneer die komt, dat kan Google nog niet zeggen, maar het heeft aan 9to5Google wel aangegeven dat het bezig is met een oplossing voor dit probleem dat uiteraard voor enorm awkward situaties kan zorgen.

Pixel 6 en Pixel 6 Pro liggen wel op de pijnbank deze week. Letterlijk en figuurlijk: de smartphone is namelijk onderworpen aan de test van JerryRigEverything. En pleeg je niet veel ongewenste telefoontjes, maar ontvang je ze juist? Dan kan deze app tegen ongewenste telefoontjes je mogelijk helpen.

Gerelateerde artikelen

Heb jij wel eens een heel ongemakkelijk 'zaktelefoontje' ontvangen? Laat het achter in de re acties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk