'Google Pixel 5: eerste renders en specificaties, dit verwachten we'

'Google Pixel 5: eerste renders en specificaties, dit verwachten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 5

Hoewel we nog steeds wachten op Googles voordeligere Pixel 4a-telefoon, krijgen we alvast een eerste blik van wat we van de Pixel 5. De Pixel 5 is Googles vlaggenschip dat in het najaar uitkomt, en er raakte alvast bekend dat hij dit keer zonder Qualcomms krachtigste chipset komt. Ondertussen heeft de geruchtenverspreider David Kowalsk ook de eerste renders van Googles toptoestel gedeeld samen met een reeks specificaties.

Als eerste is er het design dat opvalt. Google lijkt afscheid te nemen van zijn schermranden en daarmee ook van de geavanceerde gezichtsherkenning. Daarmee bevestigt de render informatie die er al eerder over was gelekt. De telefoon krijgt achterop opnieuw een vingerafdrukscanner, net zoals bij de Pixel 3 XL, en op basis van de keuzes die Google maakt merken we dat het bedrijf de prijs van deze telefoon laag wil houden.

Renders van de telefoon

Dat merken we ook aan de keuze voor de Snapdragon 765-processor, dat is een chipset met een 5G-modem voor midrange-telefoons. Het apparaat krijgt verder een 5,78 inch OLED-scherm dat dit keer een hogere QHD-resolutie heeft. Op de achterkant zien we opnieuw twee camera's, vergelijkbaar met de Pixel 4 , maar volgens Kowalsk is Google nog volop aan zijn camera aan het werken. Er is dus nog geen concrete informatie bekend over de cameraspecificaties.

Beschikbaarheid

Er is nog niets bekend over de prijs en de lanceringsdatum van Googles Pixel 5, maar het lijkt erop dat die lager zal liggen in vergelijking met zijn voorganger. De telefoon zal vermoedelijk in oktober worden aangekondigd. Wat denk jij van deze Pixel 5-renders? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk