Google One VPN komt naar Nederland en België

Google One VPN komt naar Nederland en België

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De VPN-dienst van Google genaamd Google One VPN komt naar Nederland en België. Met een VPN (virtual private network) kun je browsen zonder dat je eigen IP-adres wordt gebruikt. Hierdoor kun je jezelf wapenen tegen hackers, maar bijvoorbeeld ook streamingcontent kijken die eigenlijk alleen voor een ander land is bedoeld.

Google One VPN

Google One VPN kan je helpen content te browsen, te streamen, maar ook te downloaden op een beveiligde en privéverbinding. Dat is bijvoorbeeld handig als je je op een openbare wifiverbinding bevindt, zoals op een vliegveld of in een café. Daarnaast maak je minder kans om online getrackt te worden, omdat je je IP-adres met zo’n VPN verborgen kunt houden.

Gerelateerde artikelen

Veel mensen gebruiken VPN’s niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor het gemak om bijvoorbeeld de Amerikaanse content te kunnen zien van hun favoriete streamingdienst of om toegang te krijgen tot sportstreams die locatie-afhankelijk zijn. Google One VPN is maar één aanbieder, want er zijn er meer. Echter was het eerst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

Google One VPN komt naar Nederland en België

Cybersecurity Awareness-maand

Nu komt de dienst ook naar Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, IJsland, Ierland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Goed nieuws dus voor Google-gebruikers, tijdens deze Cybersecurity Awareness-maand.

Google schrijft in de aankondiging nog meer over cyberveiligheid: “Het beschermen van je privacy begint met de meest geavanceerde digitale beveiliging. Daarom maken we onze producten standaard beveiligd en helpen we je gegevens veilig te houden met aangepaste aanbevelingen in Beveiligingscheck, een eenvoudige, persoonlijke manier om je Google-account te beveiligen. Dus of je op internet surft, je inbox beheert of je vakantiefoto's deelt, wij beschermen je met automatische beveiligingen die rechtstreeks in onze producten zijn ingebouwd.”

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

Benodigdheden: een 2TB Google One-abonnement

Het enige wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van Google One VPN, dat is het Premium-abonnement op Google One van 2 terabyte of hoger. Je krijgt dan zonder extra kosten toegang tot het VPN-abonnement van Google. Dit abonnement is vanaf 9,99 euro per maand beschikbaar. Je kunt hier zien of je het al hebt. Google One VPN is per direct beschikbaar.

Bedank voor de tip, Rienk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk