Google Meet krijgt picture-in-picture-modus op Chrome

Google Meet krijgt picture-in-picture-modus op Chrome

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hoe leuk het ook is om je collega’s te zien, soms wil je stiekem even in je mailbox graven tijdens een online meeting. Het is vanaf nu mogelijk om Google Meet picture-in-picture weer te geven, waardoor je niet met allerlei vensters hoeft te schuiven om te multitasken.

Picture-in-picture

Waarschijnlijk doet iedereen het wel eens: aan de ene kant van zijn scherm de mailbox open en aan de andere kant de meeting. Dat betekent echter wel dat je steeds moet slepen met die vensters, of je moet voor lief nemen dat je je collega’s even niet ziet en alle schermen gemaximaliseerd houden.

Dat is nu voorgoed voorbij. Als je videoconferenties houdt in Google Meet, dan kun je nu ook picture-in-picture weergeven. Dat betekent dat je je mailbox maximaal open kunt hebben, met ergens in een hoekje is een rechthoekje met daarop de persoon die op dat moment spreekt in je meeting (of zijn/haar presentatie). Heel fijn, want eerder moest je daar een aparte extensie voor gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Google Meet

Het is niet compleet nieuw in de wereld van videoconferentiesoftware: Microsoft Teams doet het bijvoorbeeld al een hele tijd. Nu komt het naar Google Meet als je het in Chrome gebruikt. Je ziet in in het kleine scherm van Google Meet niet iedereen in je meeting, maar vier mensen (waarschijnlijk de het meest recent iets hebben gezegd).

Zo kun je ondertussen documenten bekijken of gewoon stiekem gamen, al moet je je natuurlijk altijd bewust blijven van eventuele camera’s en microfoons die aanstaan. Wil je picture-in-picture inschakelen, dan klik je met de rechtermuisknop op je meeting en dan selecteer je de optie in het contextmenu. Google komt daarnaast met multipin, waarin je meerdere schermpjes (personen) binnen Meet kunt vastzetten als je die langer wil bekijken.

Google Meet krijgt picture-in-picture-modus op Chrome

Voor iedereen

Wanneer deze beide opties naar Meet komen, dat is nog onbekend. Het zou nu worden uitgerold. Het voordeel is dat het niet alleen voor mensen met een zakelijk account is, het is voor iedereen, maar het nadeel is dus dat we nog niet weten wanneer het precies arriveert.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Ben jij iemand die veel multitaskt tijdens online meetings? Hoe los jij het meestal op als je geen picture-in-picture hebt? Deel het in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk