Google haalt in Litouwen licentie binnen voor inkijken bankgegevens

Google haalt in Litouwen licentie binnen voor inkijken bankgegevens

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

E-money-licentie

Het Financieele Dagblad meldt dat Google een licentie heeft verkregen waarmee het inzage kan krijgen in de bankgegevens van gebruikers. Het is wel belangrijk dat gebruikers eerst toestemming moeten verlenen; alvorens Google inzage krijgt. Het gaat om een zogenaamde e-money-licentie. Dat wil zeggen dat Google digitale betalingen kan verwerken, kan meekijken in de bankrekening van de gebruiker en betalingen kan doen in hun naam.

Met de licentie kan Google dat voorlopig alleen maar in Lithouwen zelf, maar door het verkrijgen van de licentie zou het voor de techgigant ook een stuk makkelijker worden om een dergelijke licentie ook voor andere landen te bemachtigen. Andere landen moeten nu met sterke bezwaren kopen als ze de aanvraag van Google nog willen ontzeggen. Litouwen staat erom bekend als een van de Europese landen waarin je het snelste dergelijke licenties juridisch kan aanvragen. Het heeft drie maanden geduurd alvorens Google de goedkeuring heeft gekregen.

Google Pay-app

Googles plannen

Er is al langer een trend gaande van techbedrijven die zich mengen in het bankwezen. Google, Apple en Samsung hebben elk al hun betaal-apps waar je je bankgegevens aan kan koppelen en contactloos mee kan betalen. Google Pay is bijvoorbeeld al in België beschikbaar. De vraag is nu wat Google van plan is als het ook voor andere Europese landen een e-money-licentie in handen krijgt. Wil het bedrijf misschien een allesomvattende bank-applicatie maken? Voorlopig is het nog koffiedik kijken wat we precies mogen verwachten.

Wat denk jij van het idee van een complete bank-app gemaakt door Google? Heb je meer of minder vertrouwen in Google dan in je eigen bank wat je geld betreft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip Arno!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk