Verkeerde pagina? Google laat je een nieuwe Easter egg spelen

Verkeerde pagina? Google laat je een nieuwe Easter egg spelen

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Verkeerde pagina? Maakt niet uit

Mocht je tijdens je zoektochten op het internet een verkeerde link volgen, of een url verkeerd aanpassen in je adresbalk, dan is dit niet fijn. Waar je normaal gesproken een statische pagina voorgeschoteld zou krijgen, daar heeft Google de zaken aangepast. Je kan namelijk nu een spelletje spelen als je een 404 error krijgt.

Klik op Play, en er zal een vermakelijk en goed ontworpen spelletje laden. Een Androidpoppetje zal elke keer van een andere kant een zoetigheid in één van de buizen stoppen. De zoetigheden staan natuurlijk symbool voor de Androidversies, die ook altijd naar zoetigheden worden vernoemd. Aan jouw de taak om deze buizen in de goede richting te slepen zodat de lekkernij aan de juist kant er weer uitkomt. Dit is lastiger dan je denkt, omdat het spel zich in een vrij hoog tempo afspeelt. Vraag vooral de topscore niet aan de auteur. Je kan onder andere via deze link het spel spelen.

Google en Easter eggs

Google heeft een voorliefde om verborgen functies (Easter eggs) in hun software te stoppen. De bekendste Easter egg is natuurlijk die bij de versienaam van Android is verborgen. Bij Marshmallow kan je zo een variant van Flappy Birds spelen, en bij Nougat kan je katten vangen. Ook in Google Chrome ontbreekt er geen Easter egg: heb je geen internetverbinding dan kan je jezelf een tijdje vermaken door een dino over een aantal cactussen te laten springen. Met deze Easter eggs maakt Google het leven in ieder geval wat vrolijker op het moment dat de techniek niet mee wil werken.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk