Google koopt fabrikant microLED-schermen: dit mag je verwachten

Google koopt fabrikant microLED-schermen: dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt bekend dat het Raxium heeft overgenomen, een bedrijf dat microLED-schermen produceert. Volgens Google moet de overname een belangrijke rol spelen voor zijn hardware-ambities. Verwacht wordt dat Google de schermen zal gebruiken voor augmented reality-headsets.

Google maakt microLED-schermen

¨Met de komst van zijn Pixel 6-serie maakte Google bekend dat het een chipset in eigen huis heeft ontworpen voor de telefoons. Het bedrijf ontwikkelde voor Tensor ook al beveiligingschips, maar dit keer maakt het bedrijf bekend in een blogbericht dat het zelfs schermen gaat produceren.

Google neemt Raxium over, dat is een bedrijf dat vijf jaar ervaring heeft met microLED-schermen. Dat zijn kleine paneeltjes met een hoge resolutie. Ze kunnen worden gebruikt in headsets voor augmented reality (AR) of virtual reality (VR) en Xiaomi gebruikt bijvoorbeeld een microLED-paneel met zijn Smart Glasses. Google kan de schermen daarnaast ook inzetten voor smartwatches of andere wearables. MicroLED is meestal beter geschikt dan AMOLED-technologie als het scherm een bijzondere vorm of een specifieke grootte moet krijgen.

Dat Google straks gaat inzetten op een nieuwe AR of VR-bril is ook geen nieuwe informatie. Er waren al hardnekkige geruchten die stelden dat Google aan een AR-product werkt. het moet de eerste AR-bril van het bedrijf worden sinds de Google Glass uit 2013. Google heeft ook al vacatures online waaruit blijkt dat het medewerkers zoekt die moeten bouwen aan de hardware en software van zo'n product.

Gerelateerde artikelen

Niet de enige

Google is niet de enige techspeler die zich waagt aan een augmented realitybril. Denk onder meer aan de eerder genoemde Smart Glasses van Xiaomi, de Ray Ban van Meta, dit gelekte Samsung-project en de recent aangekondigde OPPO Air Glass. Ben jij benieuwd naar Googles plannen voor een nieuwe AR-bril? Misschien heb jij de Google Glass ooit getest of een andere augmented realitybril? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk