Google Foto's wordt heel veel beter

Google Foto's wordt heel veel beter

Laura Jenny

door Laura Jenny

Als je foto's maakt, dan is het zelden zo dat de eerste foto meteen goed is. Soms heb je even een paar foto's nodig voor je het perfecte plaatje voor elkaar hebt. Er komt speciaal voor al die 'dubbele' foto's een nieuwe functie naar Google Foto's. Een soort ontdubbelaar, maar dan anders.

Photo Stack

Foto's uitzoeken is typisch zo'n activiteit die je maar uitstelt en uitstelt. Gelukkig kunnen apps dat makkelijker maken. Google Foto's bijvoorbeeld. Het komt waarschijnlijk binnenkort met Photos Stacks.

De functie heet Photos Stacks (fotostapels) en hierbij worden meerdere dezelfde foto's als het ware op elkaar gestapeld, zodat je meer overzicht houdt. AssembleDebug zag dat de nieuwe functie eraan komt. Het is dus niet zo dat Google Foto's je foto's die dubbel zijn verwijderd. Het wordt alleen op stapels gegooid zodat je iets minder foto's hebt waar je doorheen moet akkeren. Plus, het kan je helpen om zelf te bedenken dat het inderdaad misschien wat overdreven is om vijf selfies in de Python te hebben, terwijl er eigenlijk eentje echt social media- of bewaarwaardig is.

Photo Stack lijkt te werken bij vijf tot tien beelden. Hoe het precies werkt is nog onbekend, maar het zal ons niks verbazen als Google een beetje Marie Kondo oproept en inderdaad met wat opruimtips komt. En misschien zelfs suggesties van welke foto minder geschikt is door bijvoorbeeld beweging, maar dat zal nog een AI-toekomstdroom zijn.

Google Photos

Beter opruimen zorgt dat je kwalitatief betere foto's bewaart en uiteindelijk ben je er zowel meer plezier van omdat je alleen de mooie foto's bewaart en omdat je zo meer ruimte overhoudt en de servers minder belast. Waarschijnlijk wordt het deel van het herinneringendeel binnen Google Foto's.

Houd jij je app met foto's goed opgeruimd of kun jij deze stapels wel gebruiken? Deel het in de reacties.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk