Google Contacten krijgt handige zoekfilters à la Gmail

Google Contacten krijgt handige zoekfilters à la Gmail

Google Contacten krijgt er een handige nieuwe functie bij waarmee je de resultaten kunt filteren. De filters lijken op de vergelijkbare filters in de Gmail-app voor Android en zijn beperkt beschikbaar in Contacten.

Google Contacten krijgt handige zoekfilters

De Googles Contacten-app kreeg begin dit jaar nog een complete Material You-makeover en vernieuwde navigatie. Nu staat er een nieuwe update op het programma die zoekfilters naar de app brengt. Deze zoekfilters kennen we van Gmail en maakt het zoeken naar de juiste contactpersoon in de app een stuk eenvoudiger.

In de screenshot hieronder zie je de nieuwe filters net onder de zoekbalk. Er zijn filters met mensen waar je onlangs contact mee hebt gehad. Dat is handig in de gevallen dat je de naam van een contactpersoon niet meer weet. Daarnaast is er ook een filter om te zoeken op bedrijf. Handig als je een persoon zoekt die binnen een bedrijf waarvan je de naam niet meer weet.

Google Contacten krijgt handige zoekfilters à la Gmail

Helaas zien we op de redactie de nieuwe filters nog niet in de Contacten-app. Misschien test Google de functie onder een kleine groep mensen om deze later voor iedereen beschikbaar te maken. Zie jij de zoekfilters al in de Contacten-app? Wat vind je van deze filters? Zou je ze gebruiken? Laat het ons in de reacties weten.

Alles over contactpersonen op Android

Google Contacten is de verzamelplek voor al je contactpersonen die zijn opgeslagen in je Google-account. Alle contacten worden op deze manier online gesynchroniseerd, dus je kunt ze heel makkelijk weer terugvinden op een nieuwe telefoon door je eenvoudigweg aan te melden bij je Google-account. Google Contacten is te vinden op bijna elke Androidtelefoon, maar je kan de app ook downloaden en gebruiken in plaats van de contacten-app van de fabrikant van je telefoon. Meer over deze app vind je hier op Androidworld.

Contacten
Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

Meer info

Via AndroidPolice

Lees meer over:
Contacten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties