Google Chrome krijgt tal van verbeteringen voor tablets

Google Chrome krijgt tal van verbeteringen voor tablets

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt bekend dat het zijn zijn Chrome-browser nu beter voor tablets heeft geoptimaliseerd. Je kan onder andere sneller tussen de tabbladen wisselen, er is een beter visueel overzicht van je tabbladen en je kan content uit Chrome verslepen in andere apps. Dit zijn alle nieuwe functies.

Chrome voor tablets

Android-tablets waren voor lange tijd nogal stiefmoederlijk bedeeld, maar met verbeteringen in Android 12L en Android 13 is Google wel een inhaalbeweging begonnen. Die is ook welkom, omdat het in 2023 zelf een nieuwe tablet op de markt brengt. Op zijn blog bespreekt Google een waaier aan verbeteringen voor Chrome op tablets.

Allereerst wordt het makkelijker om snel tussen tabbladen te wisselen, want je veegt daarvoor naar link en rechts over de adresbalk, zoals je in onderstaande gif kan zien. Dat werkt ook als Chrome in split-screen is geopend. Verder ga je minder snel een tabblad per ongeluk sluiten. Wanneer tabbladen kleiner worden als je veel tegelijk open hebt, dan neemt Chrome automatisch het kruisjes weg om het per ongeluk sluiten te voorkomen. Er komt daarnaast een knop waarmee je het sluiten van een tabblad ongedaan maakt.

Google Chrome krijgt tal van verbeteringen voor tablets

Visueel grid, desktopmodus en verslepen

Google komt ook met een nieuw visueel overzicht van je tabbladen. Al je tabbladen staan dan in grid met een bijhorende previewafbeelding. Verder maakt het Google het makkelijker om standaard de desktopversie van websites op te vragen in plaats van de mobiele variant, en je kan nu items slepen van Chrome naar andere apps. Dat werkt in de split-screen-weergave. Je kan dan linkjes, afbeeldingen en tekst verslepen naar andere apps. Google noemt alvast Gmail, Keep en Google Foto's.

Google Chrome krijgt tal van verbeteringen voor tablets

Google stelt dat alle verbeteringen vanaf nu te gebruiken zijn in Chrome voor tablets. Wat vind jij van deze functies die Google voorstelt? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de tablets? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk