Desktop-app Google Allo binnen enkele weken beschikbaar

Desktop-app Google Allo binnen enkele weken beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Allo op je desktop

Allo is een messenger waarmee je naast het versturen van berichten, foto's, video's en selfie-stickers, ook vragen kunt stellen aan (de previewversie) van Google Assistant. Daarnaast verwachten we binnenkort verdere integratie met Google Duo en natuurlijk de desktopversie van Allo.

Deze desktop-app zal niet lang meer op zich laten wachten, aldus de Amit Fulay, product manager van Allo en Duo. Waarom het allemaal zo lang moet duren, is niet bekend. Wel heeft Allo nog een behoorlijke inhaalslag te maken, vertraging in een belangrijke feature zoals een desktop-app maakt het voor Allo alleen maar moeilijker om voet aan de grond te krijgen.

Google Allo

Hierboven zie je de sneak-preview van Allo als desktop-app, die Vice President Communications Products bij Google, Nick Fox in februari naar buiten bracht. Later dit jaar kwamen we ook aanwijzingen in de app tegen, die duiden op het gebruik van een QR-code om verbinding te maken tussen de desktop-app en je smartphone, net als bij de desktop-app van WhatsApp.

In de code van de app zijn ook aanwijzingen gevonden over de mogelijkheid om de koppelingscode handmatig in te voeren en om een back-up te maken van je gesprekken. De back-up is al beschikbaar en laat je data opslaan in Google Drive, de clouddienst van Google. Daarnaast kun je een quick-selfie opnemen, incognito groepsgesprekken starten, en je eigen selfie-stickers maken gebaseerd op je eigen foto.

Allo downloaden

Wil je Allo ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

Google Allo

Google Allo

Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk