Google Agenda: ‘bekende afzender’ is nieuwe optie tegen spam

Google Agenda: ‘bekende afzender’ is nieuwe optie tegen spam

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Agenda is heel handig, zeker als je met andere mensen moet samenwerken binnen meetings. Als iemand je voor een meeting uitnodigt, dan zie je die alvast ‘met potlood’ in je agenda staan, tot je zelf aangeeft of je er wel of niet bij bent. Maar, wat als je halve agenda volstaat met meetings die vanuit mensen komen die je helemaal niet kent? Daar is nu een oplossing voor.

Google Agenda

Net als e-mailspam komt het ook voor dat je agendaspam krijgt. De meeste mensen hebben echter vooral meetings met andere mensen die ze al kennen. Om spammers tegen te gaan heeft Google nu een nieuw foefje geïntroduceerd. Je kunt binnen de instellingen nu aangeven dat er alleen uitnodigingen aan je agenda mogen worden toegevoegd wanneer deze afkomstig zijn van bekende afzenders.

Wil je dat graag aanzetten, of wil je helemaal niet dat meetings - ook niet van bekenden - al met potlood in je agenda staan voor je hier akkoord op hebt gegeven? Geen probleem, dat kun je binnen een paar seconden regelen binnen Google Agenda.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Alleen bekende afzenders

Je gaat hiervoor binnen Google Agenda naar de Instellingen het tandwiel rechtsboven in de browser. Het lijkt op dit moment nog niet in de app te kunnen, dus je zal er even de gewone browserversie bij moeten pakken. Vervolgens ga je naar ‘afspraakinstellingen’ en dan zie je in het klein in het grijs staan ‘Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda’. Je ziet dan drie opties in plaats van twee:

  1. Van iedereen
  2. Alleen als de afzender bekend is
  3.  Wanneer ik op de uitnodiging in de e-mail reageer

Hieronder zie je hoe dat eruitziet:

Google Agenda: ‘bekende afzender’ is nieuwe optie tegen spam

Gerelateerde artikelen

Definitie van een 'bekende'

De tweede optie is nieuw en maakt het makkelijker om spammers tegen te gaan. Tot een zekere hoogte, want onbekende mensen kunnen je nog steeds uitnodigingen sturen. Het verschil is dat je ze niet ziet in je agenda, tot je ze zelf hebt geaccepteerd. Dat scheelt in ieder geval qua rommeligheid in je agenda. Selecteer dus die optie als die het beste bij je past. Nieuwsgierig wat Google verstaat onder een bekende? Dat is ofwel iemand die ook bij dezelfde werkgever hebben (op basis van de bedrijfsdomeinnaam), maar ook mensen uit je contactenlijst of mensen waar je eerder al mee hebt gemaild. En dat zijn nu eenmaal meestal geen spambots.

Erg handig dat dit nu kan. Heb jij wel eens last van onbekenden in de Google Agenda? Laat je ervaringen achter in de reacties bij dit bericht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk