Fitbit presenteert Ionic: eerste volledige smartwatch met apps van Fitbit

Fitbit presenteert Ionic: eerste volledige smartwatch met apps van Fitbit

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic is de langverwachte eerste smartwatch van Fitbit. Na de overname van zowel Pebble als Vector Watch ging de focus van Fitbit van fitnesstrackers naar smartwatches. Het resultaat zien we vandaag in de vorm van de Ionic. Het horloge is vierkant, en duidelijk bedoeld voor de sportieve medemens die zijn bewegingen wil bijhouden, en tegelijkertijd in verbinding met de rest van de wereld wil blijven.

Er kan met de Ionic worden gezwommen tot een diepte van 50 meter, er is een hartslagsensor en GPS aanwezig, en er kan zelfs met de Ionic worden betaald door middel van Fitbit Pay. De Ionic moet je bij alle gelegenheden kunnen dragen, en is daardoor een lifestyle-horloge, zo claimt Fitbit.

Waar de Ionic zich echt onderscheidt tegenover andere Fitbits is het draaien van apps van derden. Fitbit maakte al eerder bekend dat hun smartwatch dit zou kunnen. De apps draaien op het eigen besturingssysteem van Fitbit, genaamd Fitbit OS. Dit platform zal ook voor toekomstige Fitbits worden gebruikt. Ontwikkelaars kunnen apps en watchfaces voor Fitbit OS maken, die in de Fitbit App Gallery terecht komen. Bij de lancering zullen er een aantal apps beschikbaar zijn, zoals Pandora, Strava, Starbucks en AccuWeather. Later komen er uitbreidingen voor categorieën als fitness, financiën, social, sport, en meer.

Daarnaast kunnen gebruikers apps via een privélink op hun horloge zetten, net zoals bij Pebble het geval was. De software die Pebble gebruikte voor het maken van apps en watchfaces wordt nu dan ook door Fitbit gebruikt, vandaar de gelijke werking.

De Fitbit Ionic kan als smartwatch natuurlijk ook meldingen van je telefoon kunnen ontvangen en hiermee overweg kunnen. Als je een telefoontje binnenkrijgt of een Twitter-bericht, kan je hier meteen actie mee ondernemen. Ook kan je de watchfaces naar eigen smaak aanpassen.

Het kleurenscherm is touchscreen en wordt beschermd door Gorilla Glass 3, en kan tot 1000 nits fel worden om je alles in de zon te laten lezen. Er is een lichtsensor aanwezig die de helderheid automatisch aanpast.

In het frame zit GPS en GLONASS verwerkt, waardoor er een sterker signaal kan worden gecreëerd, aldus Fitbit. Het gebruikte materiaal is aluminium series 6000, waardoor het horloge erg sterk moet zijn. Er kunnen diverse worksout real-time worden bijgehouden, zoals hardlopen, zwemmen, aerobic, etc. Er kan ook automatisch worden gedetecteerd wat je aan het doen bent, en de Fitbit zal je gegevens bijhouden.

Gebaseerd op je hartslag kunnen er ook ademhalingsoefeningen worden gemaakt, zodat je weer sneller tot rust komt. Deze hartslag wordt continu bijgehouden, ook in je slaap. Je slaap zelf wordt ook getracked om te kijken wanneer je diep in slaap bent, of wanneer juist niet.

De Fitbit Ionic kan ook muziek opslaan en direct streamen naar verbonden Bluetooth-oortjes. Hiervoor is 2,5GB aan opslag beschikbaar. Er wordt gebruikt gemaakt van Bluetooth 4.0 voor de verbinding. De accuduur is meer dan 4 dagen zo claimt Fitbit, en 10 uur als de GPS continu is ingeschakeld. Het duurt 1 tot 2 uur voordat het horloge weer is opgeladen. Er is ook NFC aanwezig in het horloge, waarmee je kan betalen met Fitbit Pay. Waar je precies Fitbit Pay kan gebruiken is nog niet duidelijk.

Prijs en beschikbaarheid Fitbit Ionic

De Ionic werkt zowel met Android als iOS. De prijs op de online Fitbit Store bedraagt 350 euro. De Fitbit Ionic komt in drie kleuren, die je hierboven kan zien. Dit zijn grijs, oranje en zilver. De Ionic zal vanaf oktober leverbaar zijn via de site van Fitbit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk